Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Segliņam žēl, ka Demakova atstāj amatu; kompensāciju vēl rēķina

Tautas partijas līderis Mareks Segliņš pauž nožēlu, ka amatu veselības problēmu dēļ atstājusi kultūras ministre Helēna Demakova (TP). “Ļoti žēl, ka slimības dēļ viņai nācās pamest amatu,” teica M.Segliņš.

Jautāts par H.Demakovas priekšlikumu viņas vietā virzīt Juri Žagaru, M.Segliņš komentēja, ka vēlas ar J.Žagaru tikties, lai saprastu, kāds ir viņa politiskais redzējums. “Es Žagara kungu pazīstu tikai labdien līmenī”, sacīja TP priekšsēdētājs.
Viņš atzinīgi novērtēja, ka H.Demakova ir nosaukusi savu potenciālo pēcteci, taču vienlaikus uzsvēra, ka lēmums par nākamo kandidātu būs atkarīgs no tā, vai Kultūras ministrija tiks saglabāta un, ja tiks, tad lēmumu par ministru pieņems TP valde.

M.Segliņš nekomentēja citus iemeslus, piemēram, līgumu par Rīgas koncertzāli, kura dēļ ministrei būtu jāuzņemas politiskā atbildība.

Pagaidām Valsts kanceleja nevarēja atbildēt, cik lielu kompensāciju atstājot kultūras ministres amatu saņems H.Demakova. Tiekot veikti aprēķini. Ministrei pienākas kompensācija trīs mēnešu algu apmērā. Summu vēl nevarot nosaukt, jo ministriem 2009.gadā samazinājās algas, paskaidrojis Valsts kancelejas pārstāvis Aivis Freidenfelds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Godmanis pieņem Demakovas demisiju; nesteigsies ar jauna izvirzīšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas