Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Segliņš: Iekšlietu ministrijas nabadzības mīts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
imigr
i
Lai mēģina mani kāds nosaukt par kukuļņēmēju! dabūs trūkties! ir policisti kas varbūt ņem un tas ir negods mums visiem, bet ne jau aiz labas dzīves viņi to dara! Tā kā lielākā daļa tomēr godprātīgi cenšas izdzīvot par to naudiņu ko iedala tam valsts.
Robežsargs
R
"Ierindas "uzplečotais" darbinieks — robežsargs, ugunsdzēsējs, policists — šodien saņem vidēji 470 latu uz rokas." Šī rindkopa mani fascinē !!!! Kapēc kad skaita vidējo algu visi skatās priekšnieku makos nevis ierindnieku makos? Vajg aptaujāt pašus ierindniekus un lai viņi parāda algas lapiņas, redzēs kuram ir 470 Ls vai kā Cien. Godmaņa kungs saka "85 % ierindas darbinieku atalgojums ir virs 500 Ls"!!!!! Es strādāju jau 10 gadus un mana alga ir 390 Ls uz rokas ņemot vērā izdienu!! Es varu parādīt savu algas lapiņu! Ko teiksiet?
ugunsdzēsējs
u
Augstāk minētie cipari par algām ierindas darbiniekiem ir maķenīt piepacelti. Ar visām piemaksām par dienesta pakāpi (virsseržants), izdienu (vairāk kā 10 gadi) un ieņemamo amatu (nodaļas komandieris) nesaņemu vairāk par Ls 420 uz rokas. Ierindnieks kurš tikai uzsāk darbu saņem par aptuveni Ls 50 mazāk. Es dzīvoju laukos un tādēļ man nav jāatdod pusi algas par komunāliem maksājumiem, bet lielākā daļa kolēģu strādā vēl kādu darbu, lai mēneša beigās varētu galus savilkt kopā.
Guntars
G
Ie.ministrijas ierindas darbinieki,kopš LV neatkarības atgūšanas,ir vilkusies,algas ziņā,daudzām citām valsts iestādēm stipri no aizmugures,t.i.,ja gadā citā iestādē strādājošais saņēma 100Ls.,tad Ie.ierindu darbinieks 50.Ls..Tāpat ar soc.garantiju,ierindas pol.nebija nekāda,kaut arī tagad atrod visādus iemeslus lai to naudu neizmaksātu.Kredīti tika paņemti,tikai tāpēc,ka par izmaksāto algu nevarēja ,līdz nākamai algai izdzīvot,nerunājot vel par to,ka ir jāuztur ģimene un nepieciešams iegādāties saimnieciskas lietas.Bet tajā pašā laikā,lai algas palielinātu,ir nepieciešams izvērtēt katru policijas darbinieku,t.i.,viņu intelektuālo līmni,tai skaitā viņu uzvedību normas.Jo ir vienu daļu policistu,kurus es izmestu arā bez domāšanas,tad viena daļa strādātu uz minimālo algu,jo vairākviņi nav pelnījuši,līdz arto pārējiem man atrastos normāla alga.
viesis
v
Kā parasti, parastā ministru filozofija- darbinieks ir pēdējā vietā, pirmajā- skaitļi...... Nu nu, pie kā šāda filozofija noved, ministra kungs pats to neapzinoties jau norādīja raksta sākumā........
Beidzot
B
Beidzot kāds no politiķiem atklāti pateica, to ko pat malā stāvošie redz. Arodbiedrību aktivitātes, sevišķi pēdējā laika, robežojas ar klaju valsts šantāžu, kuras mērķis mūs visus iegrūst bezdibenī... Man "palaimējās" redzēt policistu arodbiedrības vadītāja interviju LTV1 rīta raidījumā pirms pāris nedēļām. Es biju šokēts par šī cilvēka atklātiem un ciniskiem draudiem Valstij! Kaut ko tādu dzirdēt no policista, no virsnieka negaidīju!!! Tieši kā uzsver Segliņa kungs, ne mazākās vēlmes būt konstruktīvam, tīrā šantāža...
uguns sieva
u
Nu ko, jau desmit gadus mans vīrs ir ugunsdzēsējs. Es esmu redzējusi kā pēc ugunsgrēkiem vīri saelpojušies dūmus vemj, jo nav skābekļa balonu, ziemā slapjie cimdi piesalst pie ādas, lai viņus dabūtu nost rokas silda pie mašīnas izpūtēja, veselības apdrošināšana nav. ... ja gadās traumas tad apdrošināšanu nesaņem... jo Tādas NAV, tikai ja nomirsti darbā. Pasakas, Sedliņ, ko rakstā sarakstīji, ja vien rakstīji pats nevis padomnieks, izmantojot statistiku ar "vidējo algu". Sliktākās ziņas ir man ... es vēl aizvien pelnīšu vairāk nekā mans vīrs darot sev mīļu darbu.
Policijas darbinieks
P
Jāpiekrīt ministram M.Segliņam, ka šajā reizē viņam ir patiesība, ka policistu arodbiedrība, kuru vada Agris Sūna, ir apsēdusies peļķē, jo no policistiem nav saņēmusi atbalstu. Visi mēs saprotam smago ekonomisko stāvokli valstī un sūdzēties par zemo atalgojumu tomēr nevar. Ir tādi policisti, kas spekulācijas dēļ sapirka mājas, saņemto lielus kredītus, bet tagad ir bankrotējuši. Tie arī ir visslielākie bļāvēji.
ārprāc
ā
uzturnaudas palielināšana notik šī gada februārī par 45 latiem un piekrītu komentāram, ka ierindas policists pat strādājot nakts stundas par tādu algu var tikai sapņot. kauns par ministru, kurš runā un komentē pat neiedziļinoties notiekošajā un kurš būtu tik ļoti pret savas nozares darbiniekiem. KAUNS par to, ka strādājot valsts iestādē noteikto darba dienu - 8 stundas nevaram nopelnīt normālai iztikai, nerunājot par ekstrām.
meitene
m
Policijā ir bardaks, bet policistu arodbiedrība ar Sūnu priekšgalā izliekas to neredzam. Var jau prasīt lielākas algas, ja vien policisti strādātu godīgi, ja nejokotu, draudot ar galvas noraušanu, ja palīdzētu tautai, cilvēkiem, neviss tikai sev. Jau aizgāja tik tālu, ka arodbiedrība kopā ar Latvijas juristu apvienību sāk aizstāvēt visādus noziedzniekus. Vai tas neliecina par arodbiedrības korumpētību?
DIMS
D
Viendienites (Ephemeroptera) nav taurini! Si ir atseviska kukainu klases karta (lidziga limena ka taurini, vaboles u.c.). Viendienisiem kuninu ari nav!
Arty
A
Šo rakstu varētu saukt par normālu un izsvērtu, ja ... Pats iekšlietu ministrs pacenstos paanalizēt savu"piesaukto "viendienīšu politiku" arī pašreizējās, kas pēc būtības ir tā pati iepriekšējā, koalīcijas rīcībā... Stāsts jau nav tikai par policistiem, bet arī ārstiem un skolotājiem... Ja jau iekšlietu sistēmā viss ir tik "ļoti kārtībā" un prātus musina tikai "nelietīgā arodbiedrība", līdzīgi kā izglītībā un veselības aprūpē, tad kāpēc gan šīs profesijas nav jauniešu iekārojamāko profesiju TOP3, nu vai vismaz TOP10...? Segliņš aicina uz virzīšanos uz priekšu "maziem solīšiem", taču būtu labi atcerēties, ka bezdibeni nevar "pārlēkt ar diviem soļiem"...:) Protams nevar noliegt, ka daudz ir darīts lai tiktu uzlabota policijas, ugunsdzēsēju un robežsargu materiāli tehniskā bāze, bet ko tas līdz, ja galu galā nebūs kvalificēta personāla, kas ar šo mūsdienīgo tehniku strādā... Ministram būtu ieteicams atcerēties, ka kvalificēts policists, ugunsdzēsējs, tāpat arī ārsts vai skolotājs, atšķirībā no ministriju "kantora žurkām", jau iepriekš atvainojos godprātīgiem un kvalificētiem ierēdņiem, nav "paņemams vienkārši "no ielas", bet ir mērķtiecīgi uzglītojams un motivējams tālākai izaugsmei kvalifikācijā un dienestā... Ministram vajdzētu arī saprast to, ka pirmie diemžēl dienestu pamet nebūt ne sliktākie, bet tieši otrādi spējīgākie un kvalificētākie darbinieki, it sevišķi ja viņi daudzus gadus ir "baroti ar solījumiem" un neredz "gaismu tuneļa galā"...
patiesība ir drūma
p
Par divām lietām nav nekādu šaubu: ceļu policisti ņem kukuļus, tā tiešām ir neapstrīdama patiesība. Ir vēl drūmāk - tā, sākot no pašas augšas, strādā uz kukuļiem. Tas, ka vispār policiju nav vērts izsaukt, jo tā tāpat neko neizdarīs - arī lielā mērā ir patiesība, tomēr te vēl ir varianti.
@@
@
"Vidējā atlīdzība Iekšlietu ministrijas darbiniekiem pēdējos trīs gados ir pieaugusi par 79% (!), slavenā uzturdevas kompensācija palielinājusies no 35 latiem 2006.gadā līdz 120 latiem šogad. Ierindas "uzplečotais" darbinieks — robežsargs, ugunsdzēsējs, policists — šodien saņem vidēji 470 latu uz rokas." Nodaļā tikai priekšniekam varbūt ir tāda alga, pārējiem, kuri strādā ar pārkāpējiem, ir par 100 latiem mazāk. Par uzturdevas kompensāciju nav ko plātīties - valsts maksā naudu aploksnē. Stratēģis un taktiķis! Vai 5% barjeru nākošajās vēlēšanās pārvarēsiet?
westu
w
Normāls, izsvērts raksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas