Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Segliņš pieļauj Valsts policijas priekšnieka nomaiņu

Ja Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis nepanāks reģionālo policijas pārvalžu priekšnieku rotāciju, būs jānomaina viņš pats, norāda iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (Tautas partija).Uz jautājumu par rotācijām Segliņš intervijā aģentūrai _BNS _atbildēja: "Ja to nespēs izdarīt šis VP priekšnieks, tad būs jāmeklē cits. Tas ir uzstādījums."

Ministrs arī norādīja, ka jāizstrādā pārvalžu priekšnieku maiņas un izvērtēšanas kārtība. "Viņam [Lieljuksim] par to ir jādomā," piebilda Segliņš.

"Mēs Valsts prezidentu izvērtējam vienreiz četros gados, ģenerālprokuroru - vienreiz četros gados, valsts kontrolieri - vienreiz četros, deputātus tāpat, ministrus - vienreiz gadā, bet Kuldīgā policijas priekšnieks [Ilgonis Heinackis] - tas uz mūžu. Tikai līdz tam amatam vajag tikt, un tas uz mūžu," klāstīja ministrs.

Viņš arī ironizēja - varbūt reģionālos policijas priekšniekus vajadzētu iecelt uz mūžu. "Tas, kas iesēdies uz mūžu, lai paliek," piebilda ministrs.

Segliņš arī uzskata, ka policija pārspīlējot par lielajām izmaksām, kas rastos rotācijas dēļ.

"Nav jau nemaz tā policija nabaga. Kur, piemēram, Balvos vai Kuldīgā var nopelnīt 500 līdz 600 latu? Nedrīkst turēt cilvēkus ar principu - kas nāks vietā. Balvos, domāju, būs rinda, jo kur vēl tik labi var nopelnīt, izņemot vēl tiesas un prokuratūru. Nu, jā, ja ņem kukuļus, tad jau pelna vairāk," sacīja Segliņš.

Ministrs par neiedomājumu uzskata arī atrunu, ka priekšnieki, kuriem nedaudz atlicis līdz pensijai, būtu jāatstāj līdzšinējā darba vietā, jo pretējā gadījumā šādai rotācijai nebūšot jēgas.

Nemainoties priekšniekiem, policijai būs grūti piesaistīt jaunus kadrus, jo trūks motivācijas strādāt policijā.

"Esmu runājis ar kadriem, un viņi apgalvo, ka nekādas izaugsmes un karjeras iespēju nav, jo tas vecais buks ir iesēdies un sēdēs tik ilgi, kamēr ar koku iztrieks ārā," teica Segliņš.

Viņš uzskata, ka policijas priekšniekam nevajadzētu vairāk kā četrus gadus pavadīt vienā vietā, jo pretējā gadījumā zūdot asums. Ministrs arī neredz problēmas, ja, piemēram, Talsu policijas priekšniekam būtu jābrauc uz 40 kilometru attālo Kuldīgu.

"Mašīna ir, benzīns ir, lai pabraukā, lai samainās uz diviem gadiem," piebilda ministrs.

Segliņa iniciatīvu atbalstot arī policistu arodbiedrības.

Lai arī VP iepriekš norādījusi, ka Dienesta gaitas likums nemaz neparedzot policistu rotāciju, turklāt tas būtu neizdevīgi finansiāli, Segliņš uzskata, ka likumu var mainīt, jo tas nav akmenī iekalts.

Ministrs intervijas laikā vairākkārt kritizēja Lieljuksi par nevarēšanu iesaistīties policijas problēmu risināšanā un uzsvēra, ka šāda Lieljukša bubināšana un nevarēšana nelabvēlīgi iedarbojas arī uz padotajiem, kas kļūstot slinki un neaktīvi.

Segliņš gan uzslavēja kriminālpolicijas rezultatīvo un veiksmīgo darbu.

Jau ziņots, ka Segliņš pēdējā laikā kritiskus vārdus veltījis pārvalžu vadītājiem, kas šajos amatos aizsēdējušies. Kritiski vārdi veltīti arī Valsts policijas priekšniekam Aldim Lieljuksim.

Segliņš no Valsts policijas vadības vēlas saņemt vērtējumu par visu 26 reģionālo policijas vadītāju darbu. Ministrs vēlas izvērtēt gan vadītāju, gan viņu padoto paveikto noziedzības apkarošanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas