Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Septiņas organizācijas saņems sabiedriskā labuma statusu

Šodien Sabiedriskā labuma komisija atbalstījusi sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu septiņām nevalstiskajām organizācijām. Tādējādi šogad Sabiedriskā labuma komisija atzinumu par šī statusa piešķiršanu ir sniegusi 99 organizācijām, vēsta Finanšu ministrija.

Komisijas atbalstu sabiedriskā labuma statusa piešķiršanai saņēma biedrība „Nāc kopā”, biedrība „Siguldas Alternatīvā izglītība”, biedrība „Ainažu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība”, biedrība „Jauktais koris Kaiva”,  biedrība „Dižvanagi”, nodibinājums „Fonds „Cilvēks cilvēkam””, nodibinājums „Vides risinājumu institūts”.

Grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli” paredz, ka sākot ar šā gada 1.jūliju rezidenti un pastāvīgās pārstāvniecības ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamo ienākumu turpmāk varēs samazināt par summām, kuras ziedotas budžeta iestādēm, kā arī Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, taču apliekamā ienākuma samazinājums nevarēs pārsniegt 20% no apliekamā ienākuma. Veiktie grozījumi neparedz izmaiņas nodokļu atvieglojumiem ziedotājiem – fiziskām personām, tādējādi paliks spēkā līdzšinējais regulējums - apliekamā ienākuma samazinājums nevarēs pārsniegt 20% no apliekamā ienākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas