Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sestdien noskaidros Latvijas dziesmu Eirovīzijā

Sestdien tiks noskaidrots, kas Latviju pārstāvēs Eirovīzijas dziesmu konkursā. Šogad fināli notiks divas dienās – piektdien un sestdien. Eirovīzijas nacionālā atlase notiek ar sponsoru atbalstu, jo Latvijas televīzijai konkursam naudas nav. Latvijas dalību Eirovīzijā finansiāli atbalsta Ventspils pilsēta, Narvesen un Latvijas Krājbanka. „Protams, Ventspils pilsētai šodien nebūt nav viegli atvēlēt naudu šādam pasākumam, bet ne jau viss ir mērāms naudā,” trešdien norādījis Ventspils mērs Aivars Lembergs. Ceļš līdz Ventspilij nav nemaz tik tāls, viņš piebilda.

Šogad pirmo reizi nacionālā atlase risināsies divu dienu garumā. Abus nacionālās atlases koncertus Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts. Atgādinām, ka konkursa pusfinālistus 27.februārī vērtēs tikai skatītāji ar telefonbalsojuma un SMS  starpniecību, savukārt 28. februārī notiekošais fināls, tāpat kā iepriekšējos gadus, risināsies divās daļās – proti, pēc fināla izskaņas sekos superfināls. Fināla kārtā balsojuma rezultātus noteiks TV skatītāji un žūrija, kas izvirzīs trīs dziesmas - superfināla dalībnieces. Savukārt izšķirošajā balsojumā par nacionālās atlases uzvarētāju atkal viss būs tikai TV skatītāju rokās.

Uzstāsies arī nacionālo konkursu uzvarētāji no Lietuvas un Polijas, bet pagājušā gada Latvijas uzvarētāji - muzikālā apvienība Pirates of the Sea - būs sagatavojusi jaunu dziesmu. Viesmākslinieces statusā uzstāsies arī Kristīna Zaharova, kas ar Laura Reinika dziesmu ieguva otro vietu Īrijas nacionālajā atlasē.

Biļešu cena uz pusfināla koncertu, kas 27.februārī sāksies plkst. 21:00, šobrīd ir Ls 3. Savukārt uz finālu, kas notiks 28. februārī plkst. 21, biļetes maksā no Ls 6 līdz Ls 10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOKLAUSIES AUDIO

Eirovīzijas pusfinālā iekļuvušās dziesmas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas