Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Siliņa: Brīvos demokrātus ar Repšes biedrību vieno tikai labējās idejas

Jaundibinātā Olšteina grupas biedrība Brīvie demokrāti līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām nedomā pārtapt partijā, šorīt Latvijas Televīzijā apgalvoja tās vadītāja, Saeimas deputāte Elīna Siliņa.

Politiķe izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai biedrība pārtaps par partiju, apgalvojot, ka pašlaik biedrībai svarīgākais esot virzīties uz izvirzīto mērķu sasniegšanu, bet partijas dibināšanai vēl esot jānobriest.

Siliņa noliedza pieļāvumus, ka viņas vadītajai biedrībai būtu plāns vienoties politiskā spēkā ar jauno Einara Repšes biedrību Latvijas attīstībai. Abas biedrības vienojot vien orientācija uz labējo ideju aizstāvēšanu, bet citu saskarsmes punktu neesot. Arī Repši un viņa domubiedrus pazīstot tikai Klāvs Olšteins, bet pārējie pieci Brīvo demokrātu biedri dzīvē nevienu no Repšes līdzbiedriem neesot satikuši.

Sākotnēji biedrības aktivitātes finansēs seši tās dibinātāji, bet Siliņa cer, ka organizācijai izdosies piesaistīt arī jaunus domubiedrus un atbalstītājus.

Kā ziņots, seši Saeimas neatkarīgie deputāti Zatlera reformu partiju un Vienotību pametušā politiķa Olšteina vadībā ir nodibinājuši biedrību Brīvie demokrāti, par savu galveno mērķi deklarējot Latvijas ekonomikas "restartēšanu". Par biedrības valdes priekšsēdētāju kļuvusi Siliņa, bet valdē darbojas visi grupas deputāti - Olšteins, Jānis Upenieks, Jānis Junkurs, Gunārs Rusiņš un Viktors Valainis.

"Latvijā šobrīd nav patiesi labējs politisks spēks, kas iestātos par cilvēka personīgo brīvību. Visā Eiropā dominējošas kļuvušas sociālistiskas idejas - Eiropa ir iemācījusies dzīvot uz parāda un gaida "zelta vērdiņu", kas visus pabaros. Ekonomika ir novesta bezdibeņa malā. Eiropas Savienībai tuvākajos gadus būs jācīnās ar parādu krīzi, no kuras izeja tuvākā nākotnē nav redzama. Kā vienīgo risinājumu šādai bezspēcībai Latvijā mēs redzam patiesi spēcīgu, labēju ideju virzīšanu, ar to saprotot, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs spēj apzināties - es varu būt un esmu saimnieks savā zemē," izteikusies Siliņa.

Biedrība esot sākusi darbu pie likumdošanas iniciatīvu paketes, kuru galvenais mērķis būšot jaunas Latvijas ekonomikas sākums: dot iespēju 100 000 Latvijas iedzīvotāju, kas šobrīd nonākuši "kredītverdzības jūgā" atkal kļūt par aktīvu Latvijas ekonomikas sastāvdaļu. Likumdošanas iniciatīvas paredzot būtiski atvieglot maksātnespējas procesa ierosināšanu fiziskām personām Latvijā, kā arī ieviest tā saukto "atstāto atslēgu principu", kas nozīmētu, ka iedzīvotāji par savu kredītu atbild tikai ar savu ķīlu, nevis ienākumiem un citiem galvojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas