Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Siliņa: Saruna par jauno koalīciju nevar būt gara

Jaunās vienotības (JV) Ministru prezidenta amata kandidāte labklājības ministre Evika Siliņa (JV) esot ļoti ieinteresēta, lai jaunā koalīcija būtu plaša, taču saruna par jauno valdību nevar būt gara.

"Es esmu ļoti ieinteresēta, lai mums būtu plašāka koalīcija, bet, ņemot vērā, ka mēs visu vasaru jau piedalījāmies sarunās, es domāju, tad tā saruna nevar būt gara, ir jābūt skaidrībai - jā vai nē," intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Siliņa.

Siliņa sacīja, ka Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam noteikti būs jāvērtē, vai prezentētais piedāvājums ar iespējamās koalīcijas aprisēm viņu apmierinās. 

Ārkārtīgi svarīgs ir arī balsu skaits, kā arī tas, par ko partijas varētu vienoties, viņa norādīja.

"Drošība ir viena no lielākajām prioritātēm, bet man gribētos runāt arī par cilvēku dzīves līmeņa nepasliktināšanos un iespējamu uzlabošanos, jo nepieciešams rast risinājumus," sacīja Siliņa.

Siliņa nevēlas, lai jaunā budžeta izveidošana ievilktos, tāpēc viņa cer, ka darbs varētu tikt veikts raiti.

Viņa akcentēja, ka iespējamais amats "sievietei uz pleciem liek nopietnu slogu". 

"Un tad, jāatzīst, arī diezgan daudz tiekam kritizētas, ka mums mati ne tādi, vai kādam nepatīk mana žakete, bet es ceru, ka, neskatoties uz to, es spēšu uzlikt ambiciozākus mērķus," klāstīja Siliņa.

Kā ziņots, JV kopsapulcē un frakcijā un "Vienotības" domes sēdē trešdien nolemts labklājības ministri Siliņu izvirzīt kā JV Ministru prezidenta amata kandidāti.

JV virzītā valdības vadītāja amata kandidāte ievēlēta 14.Saeimā no JV saraksta. Vidzemes vēlēšanu apgabalā Siliņa ieguva trešo labāko rezultātu no JV kandidātiem, saņemot 4509 plusus un 2154 svītrojumus.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas