Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Silto ēdienu tirdzniecība apturēta jau trijās Maximās

Pilnībā silto ēdienu sagatavošana un pārdošana aizliegta līdz visu apstākļu noskaidrošanai divos _Maxima _veikalos – Deglava un Saharova ielā, bet Nīcgales ielas _Maximā _slēgta viena silto ēdienu vitrīna, kurā nav nodrošināta nepieciešamā 60 grādu temperatūra, _Dienai _apstiprināja veikala pārstāvis Ivars Andiņš.

Jau ziņojām, ka saindējušos skaits pēc Maximā pirktās kartupeļu biezputras piektdienas pēcpusdienā pieaudzis līdz 30 cilvēkiem.

Pārtikas un veterinārais dienests patlaban pārbauda visus Maximas veikalu ražošanas cehus. Iespējams, ka pilnībā vai daļēji tiks slēgts vēl kāds gatavo ēdienu ražošanas cehs, jo situācija varot mainīties ar katru brīdi.

Līdz šim izskanējis, ka saslimšanu izraisītājs varētu būt salmonellas baktērija, ko parasti pārnēsā vistas un olas, taču oficiālu apstiprinājumu šiem pieņēmumiem veikals vēl nav saņēmis.

I.Andiņš arī sacīja, ka Maxima apņemas segt visus saslimušo ārstēšanās izdevumus, kā arī lems par morālā kaitējuma kompensācijām. Cik lielas tās varētu būt, pagaidām ir pāragri spriest, norādīja I.Andiņš. Taču pēc veikala pārstāvja teiktā, "negaidīsim, kad paši mūs meklē, pieprasīsim informāciju no Sabiedrības veselības aģentūras un Pārtikas un veterinārā dienesta".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas