Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Skatei "Gada labākā būve Latvijā 2009" pieteiktie objekti pārsteidzoši kvalitatīvi

Šogad Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) rīkotajā skatē "Gada labākā būve Latvijā 2009" pieteikti 27 objekti, aģentūrai BNS pastāstīja LBA prezidents Viktors Puriņš.

Viņš atzina, ka asociācija jau izvērtējusi visus objektus arī klātienē un vairākumā gadījumu to kvalitāte ir ļoti laba.

"Pārsteidzoši - iesniegto projektu kvalitāte 80-90% gadījumos ir ļoti laba," teica Puriņš un norādīja, ka LBA uz to nebija cerējusi, ņemot vērā situāciju būvniecībā kopumā.

Puriņš sacīja, ka iepriekšējos gados parasti uzreiz bijis skaidrs, kurš objekts iegūs pirmo vietu, bet šogad vairākās konkursa kategorijās ir vismaz trīs objekti, kuriem varētu piešķirt pirmo vietu.

"Tehnika un kvalitāte attīstās," uzsvēra asociācijas prezidents.

Saskaņā ar viņa pausto skates komisija 11 locekļu sastāvā jau ir izvērtējusi visus iesniegtos projektus, tomēr uzvarētāji tiks paziņoti tikai LBA kopsapulcē 26.martā.

Jau vēstīts, ka 22.janvārī noslēdzās pieteikšanās Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajā skatē "Gada labākā būve Latvijā 2009". Būvniecības objekti tiek vērtēti sešās nominācijās - jaunbūve, rekonstrukcijas objekts, restaurācijas objekts, inženierbūve, santehnikas darbi, kā arī elektromontāžas darbi.

LBA skate tiek rīkota kopš 1998.gada.

Par 2008.gada labāko jaunbūvi tika atzīts būvkompānijas "Garants-Rīga" būvētais mazstāvu daudzdzīvokļu ēku komplekss Jūrmalā, O.Kalpaka pr.20/22, par labāko rekonstrukciju tika atzīta būvkompānijas "Portāls" Burtnieku pagasta kultūras centra rekonstrukcija Burtniekos, Jaunatnes ielā 15, savukārt par vislabāk restaurēto objektu tika atzīta kompānijas "Gavars" restaurētā Kristapa Morberga vasarnīca Jūrmalā, Dzintaru prospektā 52/54.

Latvijas Būvnieku asociācija ir biedrība būvniecības nozarē, kuras mērķi ir saskaņot un aizsargāt savu biedru intereses būvniecības nozares darba tirgū, ekonomikas jautājumos, attiecībās starp darba devējiem un darba ņēmējiem, kā arī attiecībās ar pasūtītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas