Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Šķēle: vēlēšanas bija referendums pašreizējai koalīcijai

Pirms brīža Tautas partijas birojā, kur šīs partijas biedri gaida vēlēšanu oficiālos rezultātus, ar atzinības pilniem izsaucieniem tika sagaidīts TP «ierindnieks», ekspremjers Andris Šķēle. Viņš kopā ar citiem sanākušajiem kādu brīdi rūpīgi vēroja LTV diskusiju, kur par partiju priekšvēlēšanu reklāmām runāja viņa bijušais biroja vadītājs Jurģis Liepnieks. Televizora vērošanu ik pa laikam pavadīja smiekli un aplausi.


A.Šķēle Dienai sacīja: neoficiālās aptaujas apliecina, ka esošajai koalīcijai šajās vēlēšanās ir acīmredzams vairākums. «Šīs vēlēšanas bija referendums šai koalīcijai un tā tajā ir guvusi uzvaru,» viņš sacīja. Jautāts, kas, viņaprāt, būtu labākā jaunā valdības koalīcija, A.Šķēle atbildēja, ka uz to jau ir atbildējis ar atbildi par uzvaru referendumā. Tāpat A.Šķēle neatbildēja, vai piedalīsies naktī gaidāmajās sarunās par valdības koalīciju, jokojot, ka drīz brauks mājās gulēt. Kaut gan piebilda, ka kādu brītiņu jau birojā uzturēšoties. A.Šķēlem bija oranža kaklasaite ar baltām pumpiņām, viņa dzīvesbiedre Kristiāna Lībane-Šķēle uz rezultātu gaidīšanu nav ieradusies.


Savukārt premjers Aigars Kalvītis uzvēra, ka panākumiem, kurus rāda neoficiālās aptaujas, nav nekāda sakara ar priekšvēlēšanu reklāmām — TP allaž atbalstot ap 20% vēlētāju un tas parādoties arī šoreiz. Kāda tieši varētu būt jaunā koalīcija, viņš atsacījās komentēt, taču teica, ka tas būs vēsturisks notikums, ja valdību veidos tās pašas partijas, kas līdz šim. A.Kalvītim tāpat kā Artim Pabrikam uz svinībām birojā līdzi ieradušās viņu sievas.
TP birojs rotāts oranžiem baloniem, galdā likti latviski ēdieni — pīrādziņi, siers, siļķe, rasols, lauku rupjmaize. Rotājumam izmantoti tradicionālie ķirbji.


Diena uzzināja, ka pirms neilga brīža TP biroju apciemojuši Saskaņas centra pārstāvji Sergejs Dolgopolovs un Vladimirs Barinovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas