Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Skolās mutvārdu eksāmenu ierakstiem vairs neizmantos audiokasetes

Vispārizglītojošajās skolās mutvārdu eksāmenu ierakstus kopš šā gada eksāmenu sesijas vairs nevarēs fiksēt morāli novecojušajās audio kasetēs, bet ar tam speciāli izstrādātu datorprogrammu.

Par programmas izstrādi atbildīgais Valsts izglītības satura centra (VISC) Pārbaudījumu īstenošanas nodrošinājuma nodaļas vadītājs Rūdolfs Kalvāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka saskaņā ar topošajiem normatīvajiem aktiem no šā gada ieraksti mutvārdu pārbaudījumu laikā būs veicami, izmantojot tikai VISC piedāvāto programmatūru.

Viņš norādīja, ka līdz ar datorprogrammas ieviešanu mutvārdu eksāmenu ierakstīšanai lielākie ieguvēji būs pārbaudes darbu vērtētāji, kuriem darbs būs vieglāks - ieraksti būs labākā kvalitātē un vieglāk uzglabājami. Taču arī skolotājiem nebūs "stresa ar kasetēm" un ierakstu tajās, turklāt skolām vairs nebūs jānodrošina šim nolūkam nepieciešamie kasešu magnetofoni.

Jaunā programmatūra ir vienkārši lietojama, tā izmantojama arī ar jaunākajām - "Windows Vista" un "Windows 7" - datoru operētājsistēmām. Programma aprīkota ar pārskatu drukāšanas reģistru, tai uzlaboti ierakstu drošības un kontroles algoritmi, kā arī veikti vairāki vizuālie uzlabojumi. Programmatūras izstrāde izmaksājusi 1000 latu, klāstīja Kalvāns.

Kopš februāra sākuma izstrādātā programmatūras jaunākā versija, ko izmantos jau šā gada valsts pārbaudes darbu sesijā, ir lejuplādējama VISC mājaslapā www.visc.gov.lv, nesen tai veikti vairāki uzlabojumi. Pērn, atsevišķās skolās izmēģinot šo programmatūru, par to saņemtas pozitīvas atsauksmes, sacīja VISC pārstāvis.

Pagājušajā gadā skolas arī informētas, ka no 2010.gada, fiksējot skolēnu atbildes mutvārdu pārbaudījumos, būs jāizmanto tikai izstrādātā programmatūra. Par šo tēmu notikusi arī sabiedriskā apspriešana ar izglītības pārvalžu vadītājiem, piebilda Kalvāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas