Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Skolnieces - mātes un 161.pants

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Māmiņa23
M
Kā jūs te kādu vispār sodīt varat... katrs pats ir sava likteņa lēmējs un noteicējs... un ja kāds pats sev gribēs vai negribēs sagandēt dzīvi, tā jau būs viņa paša darīšana... jo katrs savu dzīvi, dzīvo pats un neviens cits viņa vietā! --- Es arī savu "pieaugušo dzīvi" uzsāku agrī...iepazinos ar 26.gadus jaunu vīrieti... 16. gados aprecējos... paliku stāvokī... Nu dzīvoju laimīgi ar savu vīru un mūsu apburošo meitiņu! --- Un kur problēma? Nekur! - Ja nu vienīgi idiotos kas bāž savu degunu citu dzīvēs! --- Kā saka : "Citu acīs skabargu redzi, savā baļķi neredzi!"
visi idioti
v
Kas te visi ir idioti. Nevienam ārstam nav nekas jātiesā kā tikai ir jāievēro likums, kas nosaka, ka ir jāziņo policijai, par atgadījumu un tā izmeklēs esošo situāciju un pēc tam tiesa lems ko darīt ar to pedofīlu. Tas ir tikpat elementāri kā ziņot policijai par to, ka slimnīcā nonāk pacients, kas ir sašauts ar kaujas ieroci. un tur nelīdzēs kaut kādas omītes teiktais ka es redzēju kā viņš pats sev netīšam sašāva. Lieta ir nopietna un tā ir pedofīlijas legalizācija. žel ka cilvēki neatceras savu bērnību, sevi 14 gados. jā visi bija ar super izglītību, super atalgotu darbu un super māju, kur audzināt bērnus, bet patiesībā bijāt absolūtās nulles, kuras pat nevarēja aprunāties ar saviem vecākiem par noptieniem jautājumiem (par to liecina ar stulbiem jautājumiem pilnie tīnīšu žurnāli un anonīmo tālruņu statistika). un šādas naivās būtnes arī izmanto pieaugušie un kādēļ to nedarīt ja par to nav sods un par to nav jāmaksā stundas likme.
pakausis
p
derdzaas shitaa medikju muldeeshana.. johaidii.. nu medikjim tak ir taada lieta ka jaaieveero "tev nebuus tiesaat"... nu un ko vinji tagad dara?.. pashi spriezh tiesu kas ir labpraatiigi un kas nav.. ko apzheelot un ko nee.. nu kas tas par sviestu!?.. protams visu cienju dakteriem.. bet nu reizeem uzvedaas nu galiigi sava mundiera necieniigi..
Policijai
P
jādara savs darbs PAŠAI. Beidzot laiks to saprast!
Teodora
T
Vēlreiz Teodora, jā... Zināt, cien. diskutieri - nesen ielūkojos vienā katoļu (mājas lapā, serverī, portālā - nezinu kā tos visus sauc, bet man svarīgi, ka protu atrast un palasīt) interneta materiālā - teikšu tā. Tur bija ļoti labs temata pieteikums. Apmēram nocitēšu: Ja kāds tēvs kādudien uzzina, ka viņa padsmitgadīgā meita ir stāvoklī, tad viņam jāsaka - Piedod, bērns, ka tevi tik maz mīlēju, ka tev bija jāmeklē mīlestība pie tā vīrieša... Arī ļoti pareizi, tā ja.
Teodora
T
Stipri lielā mērā piekrītu Zigurdam. Bet , IEVIŅ - bērnudārzos vietiņas laikam var pietrūkt jebkuram bērniņam - neatkarīgi no tā, kurā gadā dzimusi māmiņa.
anonīmais šakālis
a
te kādu nosacītu sodu varētu iedot, bet ja kāds precēts 30 gadīgs tēvainis to izdarītu, tad varētu likt arī cietumā! pašvaldības policistam gan šis jautājiens nav viņa kompetencē!
Zigurds
Z
Meitene pareizi darīja, ka nonomaitāja savu bērniņu. Galu galā vēlāk būs kolosāli, ka jaunai māmiņai jau ir liela meita. Bet sliktākais ir tas, ka puisis ir alkoholiķis. Labāk lai tāda tēvaiņa nemaz nav. Ja vien var piedzīt alimentus. Alkohols un narkotikas - nozīmē pilnīgu dzīves katastrofu. Seksa džīns ir izlasts no pudeles un to nevar sadzīt atpakaļ. Drīzāk jādomā, ka šajās attiecībās tikt vaļā no vadarbības un alkohola. Visbeidzot, kas būs to vietā, kuri pametuši Latviju?
es
e
Negribu filosofet par to vai vajaga mainit likumu vai nevajaga attieciba uz vecuma cenzu vai vienalga ko, bet tas, kas kartejo reizi parsteidz ir: LIKUMS ir speka. TAS ir japiemero. VAI jamaina. bet viena barinjtiesas vaditaja vai dzemdibu nodaljas vaditaja nav tiesiga pati izlemt piemerot vai nepiemerot likumu. tas ir augstaka mera nihilims.
grieta
g
dzīve ir dzīve... arī agrāk bija gadījumi, kad bērni dzima bērniem. un pašām meitenēm jau ar to vien būs jātiek dzīvē galā. protams - ja ir pants, tad tas ir arī jāpiemēro. ja vien var atrast vainīgo , ja kāds ir gatavs ziņot. vairumā gadījumu, diemžēl, jau tā nav. īstenībā - ja jau bērns radies, un viņu arī vēlas dzemdēt, tad jau svarīgākais vairs nav šis fakts, bet gan tas - kas notiek tālāk. vai meitene ir gatava kaut ko mainīt savā dzīvē, vai jaunais tēvs palīdz, vai bērns tiek atdots citai ģimenei, vai to uzaudzina jaunā vecmāmiņa... tie visi ir risinājumi un tos var pielietot, izejot no bērna (abu bērnu) interesēm. es nevēlos nevienu nosodīt - ne meitenes, ne zēnus, ne vecākus... paldies Dievam, man tā negadījās, bet tas jau man nerada tiesības mest ar akmeņiem visiem pēc kārtas un teikt, ka visi nemāk dzīvot. man gadās citas kļūdas - arī stulbas. un man ar to vien pašai arī galā jātiek. visām jaunajām mammām novēlu izturību un domāt par nākotni. citreiz patiesi izaugt dzīves gudras un skaistas sievietes, citreiz - nesanāk... arī tā gadās.
Ieva
I
Pirmkārt 16 gados skuķis vēl nav līdz galam nobriedis, īpaši, ja ir māžojies ar slaido līniju. Otrkārt viņa nav paspējusi iegūt kaut cik nopietnu izglītību. Tāpēc viņa var spēt da jebko, bet tas viss atdursies pret realitāti, kaut vai apstākli, ka vietu dārziņā nav.
Teodora
T
16 hados dažs, kam gājis grūtāk vairāk spēj zīvē, nekā 26-gadīgs memmesdēliņš vai memmesmeitiņa, kas nezina pat, cik jāmaksā par dzīvokli. Un tik to vien klausās, ko nu memmele teiks. Pēc tam, mīļās sievietes, nebrīnaties, kad Jums vai Jūsu meitām patrāpās vīrieši, kas pirmām kārtām ir stabili "precējušies" ar savu māmiņu. Protams, negribu šo augsminēto uzdot par vienīgo patiesību. Katrs cilvēks ir citādāks, visus vienā maisā bāzt nedrīkst. Tomēr arī šī mana patiesība aizņem vietu zemsaules un par nožēlošanu - diezgan lielu vietu (it īpaši mūsu Latvijā').
Ieva
I
Cik noprotu no tā, ko intervijās stāsta pusaudžu ginekologi, vairums skuķu bērnu gādā apzināti: lai būtu kaut kas līdzīgs dzīvam plīša lācītim, tkam uz vēdera izraudāt savu vientulību. Tā kā tiešām derētu padomāt, kā vislabāk apelēt pie vecāku, pirmkārt jau meiteņu vecāku jūtām pret pašu atvasi. Savukārt meitenei un bērnam no tā, ka kāds tiks sodīts, nebūs nekāda labuma - to pašu uzturnaudu var lieliski noskaust "pareizi" noformējot darba attiecības....Tāpēc daudz svarīgāk būtu padomāt, kā šīm meitenēm, īpaši tām, ko vecāki ir iztriekuši no mājām, nodrošināt iespēju iegūt normālu izglītību, tā, lai viņas spētu parūpēties par saviem bērniem.
Egle
E
Nu vietējam pašvaldības policistam, slimnīcai un bāriņtiesai - kauns! Jo tāpēc jau tas 161.pants ir, lai to pielietotu. Vajadzēja ziņot valsts policijai par šo faktu. Tur gan jāskatās Krimināllikums, vai pēc šī panta var ierosināt lietu bez cietušā sūdzības, bet, ja var - tad tas arī jādara! Pilngadīgam puisim ir jāapzinās savas rīcības sekas, ja viņš guļ ar mazgadīgu meiteni.
Eda
E
Nu žēl to meiteni, jo viņa vēl tikai sāk dzīvot, bet jau pati no nelabveligas gimenes. Bet piekritu, nav prieka dzivot ar puisi,kuram patik iedzert un turpinat nelabvelibas tradicijas - labak tad bez tāda. Tik un tā, dzivē vel var gadities pa ceļam labs cilveks un viss būtu labi. Un diezgan bezatbildigs puisis gadijas, ja viena strida del var uzreiz sakrat mantas. Vai tad viņam nepienakas maksat bernam uzturnaudu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sadsd

Bērna tēvs


Zvanot Kristapam, klausules otrā galā bija viņa māte, kura norādīja, ka dēls esot darbā un būšot sazvanāms pēc astoņiem vakarā. Taču, zvanot vēlāk pa šo tālruni, tas vai nu bija atslēgts, vai nu neviens uz zvanu neatbildēja.

Māte: lai tiesātos, nav naudas


Katrīnas māte to, ka meita esot stāvoklī, esot uzzinājusi, kopā ar viņu mežā lasot ogas. "Tā arī skaidri un gaiši pateica." Par notikušo māte aizvien neslēpj dusmas uz bērna tēvu Kristapu: "Es lamājos uz viņu un teicu, lai labāk būtu aizgājis ap stūri. Ko citu es varu darīt?" Ne pirms, ne pēc izšķiršanās no meitas puisis bērna uztura naudu neesot devis. "Saka, ka nestrādā, bet viņi melo!" ir pārliecināta māte. Jautāta, vai viņa plāno tiesāties, viņa nopūšas: "Man tādas naudas nav, lai maksātu advokātiem." Uzzinājusi, ka puisim, iespējams, draud kriminālatbildība, viņa aizdomājas. "Neviens nav neko tādu teicis," viņa brīnās, sakot, ka par gadījumu zinot arī vietējais policists.

Vietējais policists: par faktu zinu


Pagasta pašvaldības policists, kuru sarunā pieminēja māte, atzina, ka par 15 gadu veco māmiņu kā faktu esot informēts, taču, tā kā nav bijušas nevienas sūdzības vai iesnieguma, viņš neko nevarot darīt. Pilnvaras ierosināt šajā gadījumā kriminālprocesu viņam nav, tādas ir Valsts policijai, bet tai viņš neko nav ziņojis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas