Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Skudra kritizē veidu, kā taupības dēļ atlaidīs darbiniekus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lex
L
Uzmini nu, kas tā par ministriju! Dotais: 257 darbinieki un ierēdņi (neskaitot ministru un parlamentāro sekretāru) no tiem 123 (jeb gandrīz 50%) strādā dažādos administratīva tipa departamentos: Administratīvais departaments, Investīciju departaments, Nekustamā īpašuma departaments, Struktūrfondu departaments ar 23 cilvēkiem, Finanšu departaments (kurā ir atsevišķa struktūrfondu finansēšanas nodaļa); Eiropas reģ.att.fonda investīciju departaments, utt.) 134 strādā tematiskajos departamentos. No šiem 134: 8 ir departamentu direktori, 7 - depdir.vietnieki, 12 - nodaļu vadītāji un 2 - nodaļu vadītāju vietnieki (kopā ap 20%). Vēl šajā ministrijā ir 4 ministra padomnieki, 4 valsts sekretāra vietnieki, 3 valsts sekretāra vietnieku palīgi. tas, protams, līdz apgriešanai.
A.
A
Jā, ļoti jau gribētos redzēt Valsts kancelejas sagatavoto motivāciju un izvērtējumu Godmanim. Pirms kāda laika perināja valsts aģentūru "auditu", aizrunājās pat tik tālu, ka tajās varētu būt divas grāmatvedības (!) utt. tamlīdzīgas gudrības. Tagad mistiskie 10%. Tāds iespaids, ka pēc neliela laiciņa godājamajiem ministrētājiem pašiem nāksies visu darīt, jo nebūs neviena, kas uzraksta tekstiņu priekšā uz MK sēdēm, nebūs vairs privātā sektora, kas maksās nodokļus, vārdu sakot, valsts varēs atļauties uzturēt tikai dažus viedus person-āžus...
ierēdnis
i
Lietojot apzīmējumus "ierēdņu armija", "ierēdņu aparāts ir uzblīdis" un tml. valdības pārstāvji, jo sevišķi MP un FM, palīdz sekmīgi diskreditēt ierēdņus jeb valsts kalpotājus kā tādus. Salikums "valsts darbs" nu jau kļūst par lielāko lamu vārdu. Šāda politiķu attieksme tiešām iedzen riebumu strādāt un nākt uz darbu, jo sevišķi apstākļos, kad iknedēļu tiek mainīti spēles noteikumi un tu nezini vai gadījumā neesi nākošais "Godmaņa rindā" uz izeju. Politiķi bez zinošiem ierēdņiem un darbiniekiem būtu apaļi nulles. Nevarat iedomāties cik muļķību un aplamas politiķu rīcības novērš tieši valsts darbinieki. Nesaku visi, bet daudzi. Lielākā daļa politiķu pēdējo reizi kaut ko reāli ir izdarījuši vai uzrakstījši kaut ko sakarīgu kādus 10 gadus atpakaļ. Visas šīs nebūšanas, liekās, mazās, neefektīvās iestādes, kas radītas šaurām interesēm, ir tikai un vienīgi politiķu darbības auglis. Papildus funkcijas , struktūrvienības un štati, daudzreiz ir politska spiediena rezultāts, nevis objektīva vajadzība. Matemātika ir laba lieta, bet cilvēku dzīve, elementāra cieņa, kultūra ir kaut kas cits. Iespējams, ka tieši politiķu ciniskās, haotiskās, neizskaidrojošās rīcībās dēļ arī mūsu sabiedrība ir tik neiecietīga, kurai visu laiku vajag kādu apliet ar dubļiem un nozākāt, un tikai tad daži jūtas apmierināti. Slikti, ka arī mediji iesaistās šajā visā... sliktajā...
lno
l
viņa vārdiem pieeja šobrīd ir matemātiska un nav racionāla. __________________________ Pieeja ir ļoti racionāla: radi, draugi paliek, pārējie uz izeju:)
dzeris - xZ
d
Tur es pilnībā piekrītu, domāju, daļēji jau arī tāpēc tautā tāda attieksme pret ierēdniecību - kā pret valdošo partiju, nevis likuma kalpiem.
nu
n
interesants ir arī lēmums par VCP likvidēšanu, jo kas tad ierēdņu intereses aizstāvēs? (arodbiedrības ierēdņiem veidot ar likumu aizliegts)
sviests-kārtējais
s
atlaižot ierēdni - vai ir kāds rēķinājis, cik vajadzēs izmaksāt kompensācijās, bezdarbnieku pabalstos, pārkvalifikācijai, sociālajos pabalstos. Jo, lai ko nu te stāstītu par ierēdņiem - vairums nav spējīgi piemēroties reālajai dzīvei un kam tādi vienas funkcijas veicēji ir vajadzīgi? protams, skaisti būtu, ja atlaistu mātes, vecmāmiņas, meitas, meitenes, un sievu (pirmās, otrās un ceturtās) māsas, kuru darba lietderība - nulle! vai vadošajos amatos sēdošos, kuri 'vada' 2-3 cilvēkus! un vairāk par paraksta uzlikšanu nav neko iemācījušies. tas tiešām ir apsmiekls, ja uz 15 cilvēku departamentu ir vadītājs un 3 vietnieki! nu lepni, vai ne? bet KOPUMĀ iznīcinot 'birokrātiju' tiek iedragāta arī valsts pastāvēšana - nu nav iespējams bez birokrātiskā aparāta mūsdienās pārvadīt valsti , turklāt šajā aparātā būtu jāstrādā profesionāļiem, un ticiet, ka tie kas 'strādā' arī ir profesionāļi ar atbilstošām izglītībām utt., bet, sistēma ir tāda, ka ministri mums var būt a da jebkas (arī ar nepabeigtu pamatskolu) un kā viņi gribēs - tā jūs to i dabūsiet! tāpēc mūsu saeimā sēž komponisti, aktieri un zemnieki, un pļāpas! absurda valsts, absurdas vērtības, diemžēl 'krāsniņu tēvs' darbojas savā stilā ! vispirms dara, tad rēķina, un tad - ai, nesanāca, atkal... situācija būs tāda, ka atlaidīs zemākā līmeņa darbiniekus ierēdņus, vadošais aparāts uzpūtīsies, darbu veikt nespēs, tad secinās, ka jāpalielina štati, lai nodrošinātu tās vai citas funkcijas un atkal sludinās vakances - un atkal tie paši ierēdni vien varbūt parotējuši apkārt būs atpakaļ.. šķiet, ka ar domāšanu mūsu valstī tā pašvakāk vai arī? pārāk labi? cik ilgi vēl!??
xZ
x
Ieredniecība, ja ar to saprot pastāvīgu (bez t) no politiķiem neitrālu un neatkarīgu vienību, tika iznīcināta jau pirms vairākiem gadiem. Augstākajā un pat vidējā līmeni bez bezierunu lojalitates vadībai (ne likumam)noturēties ir praktiski neiespējami, bet zemākais līmenis tāpat ir pabērna lomā un tur var atrast arī vakances.
Onjons
O
Vai kāds ir parēķinājis cik izmaksās štatu samazināšana - komepensācijās un bezdarbnieku pabalstos??
dzeris - ilgvars Tīss
d
Nu nevajag pārspīlēt, līdz ierēdniecības iznīcināšanai vēl tālu, pagaidām ierēdniecība, sevišķi augsta ranga, plaukst un smaržo. Un atlaidīs apkopejas un nepaklausīgos, pats par sevi, nav nakāda nozīme profesionalitātei, vajadzīgi lojālie.
ilgvars Tīss
i
ATKALarkarogiem rokās draudzīgi lielā vienotībā dodamies uz jaunāmdarba uzvarām ŠIS ir jau 3 ierēdniecības iznīcināšanas vilnis. būtu TIKAI GODĪGI, JA VALSTS SAŅEMTOS UN PATEIKTU--ierēdņi mums vairs nav vajadzīgi, jo tādu greznību atļauties nevaram, nevis pakāpeniski padarīt šo amatu ar personu non grata
Rasmuss
R
Vienkārša izeja - ministriju darbiniekiem jāveido (jāstājas!) arodbiedrības! Tikai tā sevi varēs aizstāvēt.
dase
d
Labklajibas ministrija samazinaja apkopejas pa maksimalo. Bet- ietaupito naudu ka skaistu algas pielikumu kadus 30% no ietaupita sadalija izredzetajiem, ka piemaksu. Skaisti ekonomoejam. Protams, ka parekina kadas summas taupis, ka tas proporcionali sanaks, lai nebutu raizes pret rikojumu samazinat status. Bet citadi- ideals apstaklis lai pieaudzetu sev algas. Cits gadijums turpat ministrija- darba apjoms jau nemazinas, atlaiz cilvekus, kuriem ir videjas algas, kuri turklat nav IEREDNI. jo ieredni jau nevar ta atlaist. un atkal tie dikdieni (ne visi, bet statuss atstaj savas infekcijas) tiek sveika cauri. Darbs kaulus nelauz, ja esi ierednis, jo esi loti loti dross. Velu Veiksmi valstij apstaklos, kad vieni doma ka taupit, citi ka efektivizet to, vel kadi dzior uz ta rekina....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas