Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Skuja nekomentē, vai viņam piedāvāts kļūt par vēstnieku Krievijā

Iespējams, ka pašreizējo vēstnieku Krievijā Andri Teikmani nomainīs Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieks divpusējos jautājumos Edgars Skuja, šodien ziņo laikraksts _Latvijas Avīze. _E. Skuja sarunā ar _Dienu _atteicās šo versiju komentēt.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd pilda valsts sekretāra pienākumus un joprojām ir valsts sekretāra vietnieks. Viņš arī nekomentēja, vai par iespēju ieņemt vēstnieka amatu Maskavā ir runājis ar Māri Riekstiņu (TP), taču no viņa teiktā neizrietēja, ka šāda saruna nav notikusi.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Dienai apliecināja, ka viņš ir atradis vēstnieka kandidātu un sarunas laikā ar šo personu guvis viņa piekrišanu pildīt šos pienākumus. Neoficiāla informācija liecina, ka jau šodien M. Riekstiņš varētu doties pie Valsts prezidenta Valda Zatlera, lai piedāvātu savu vēstnieka Krievijā kandidātu.

Latvijas Avīze raksta, ka stipri apšaubāms, ka vēstnieka amats Krievijā tiks bijušajam Tautas partijas vadonim un premjeram, tagad deputātam Aigaram Kalvītim. Kaut gan viņš patiešām to ļoti vēlējies. Kā stāsta politiķu aizkulišu pārzinātāji, Kalvītis šad tad savas partijas biedriem esot izmetis, ka nenāktu par skādi pastrādāt par vēstnieku kādā hokeja valstī, piemēram, Kanādā vai Krievijā.

E. Skuja strādājis par ministrijas NVS valstu nodaļas vadītāju, pārzinājis Otro politisko departamentu, kas nodarbojās arī ar Latvijas un Krievijas jautājumiem, piedalījies padomju karaspēka izvešanā, strādājis par Latvijas vēstnieku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, kā arī par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Igaunijā un vada Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas grupu "Par humanitāro sadarbību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas