Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Slakteri uz Briseli pavada padomniece Gulbe

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) arī savā pēdējā vizītē Briselē, kur ES ekonomikas ministri otrdien pieprasīja Latvijai mēģināt nepārsniegt budžeta deficītu par 5,3% no IK, delegācijā bez četriem ministrijas speciālistiem iekļāvis padomnieci Ingūnu Gulbi.

Neparastums slēpjas faktā, ka visās citās nozaru ministru sanāksmju slēgtajās daļās ministru pavada augstākais ierēdnis, bet A.Slakteris izvēlējies šo pienākumu uzticēt I.Gulbei, kura vizītēs manīta darbojamies arī par viņa privātu tulku. Finanšu ministrijā Dienai skaidroja, ka viņa, būdama eksperte tirgus un cenu jautājumos, gatavojot ministra priekšlikumus attiecīgās dienas diskusijai.

Tiesa, citiem ministriem to parasti dara specializētie atašeji Briselē un ministrijas attiecīgā departamenta darbinieki. I.Gulbe arī piedaloties Baltijas un Ziemeļu finanšu ministru sanāksmē, kur drīkst piedalīties tikai divi pārstāvji no katras valsts, un viņa skaidrošot "makroekonomiskos jautājumus Baltijas reģionā".

Pēc Dienas pieprasījuma sagatavotais pārskats par A.Slaktera komandējumiem rāda, ka Ingūna Gulbe bijusi ministra pavadone visos ārzemju braucienos, kuros dažkārt pat nav piedalījušies ministrijas darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas