Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Slakteris: Dialogs ar Krieviju ir konstruktīvs

Otrdien, 8. jūlijā, noslēdzas finanšu ministra un Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) priekšsēdētāja Ata Slaktera vizīte Maskavā. Tiekoties ar komisijas līdzpriekšsēdētāju Igoru Levitinu, izdevies izpildīt galveno uzdevumu – vienoties par otrās SVK sēdes organizēšanu šā gada septembrī. Paredzēts, ka SVK sanāksme varētu notikt Pleskavā vai Sanktpēterburgā.

Finanšu ministrs A. Slakteris norāda: "Esmu gandarīts par konstruktīvo dialogu, kas izveidojās tikšanās laikā. Kopā ar komisijas pārstāvjiem no Krievijas puses ir izdevies pārrunāt lielāko daļu svarīgāko jautājumu un vienoties par nākamās SVK sēdes organizēšanu."

Pēc sarunas ar I. Levitinu finanšu ministrs A. Slakteris tikās arī ar jaunizveidotās Krievijas Federācijas Robežu apbūves valsts aģentūras priekšsēdētāja vietnieku Viktoru Jeļcovu, lai vienotos par saskaņotu Latvijas-Krievijas robežas attīstību. Sarunas gaitā amatpersonas uzsvēra savstarpējas koordinācijas un vienotas rīcības nepieciešamību robežas apbūves jomā.

Viens no nākamajiem soļiem robežas attīstības jautājumu risināšanā varētu būt Robežas demarkācijas komisijas izveide. Pēc Latvijas-Krievijas robežlīguma stāšanās spēkā Ārlietu ministrija jau februāra beigās Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja rīkojuma projektu par Latvijas pārstāvju nozīmēšanu Demarkācijas komisijai, taču valdībā vēl tas nav skatīts. Arī Krievija nav nozīmējusi savus pārstāvjus komisijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas