Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Slakteris: PVN ieņēmumi mazāki, jo straujāks ekonomikas kritums

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) skaidro, ka kopumā pievienotā vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumu prognozes neizpilde saistīta ar kopējo ekonomikas kritumu, kas ir bijis straujāks nekā iepriekš prognozēts. Tomēr februāra pirmajā nedēļā PVN ieņēmumi valsts budžetā bijuši par 66,1% no plānotā dēļ PVN atmaksas uzņēmumiem, tostarp vairākiem lieliem.

Jau vēstīts, ka prognoze paredz, ka pirmajā februāra nedēļā PVN ieņēmumiem vajadzētu būt 9 071 655 latu, taču tie bija — mīnus 5 997 296 lati. Līdz ar to novirze no nedēļas plāna bijusi vairāk nekā par 15 miljoniem latu.  „Budžeta ieņēmumi no PVN 2009. gadā tika prognozēti ļoti piesardzīgi, jo PVN celšana var samazināt patēriņa apjomus, un tādēļ nodokļa likmju celšana var nenodrošināt ievērojamus papildu ieņēmumus budžetā. Taču kopējais ekonomikas kritums ir bijis straujāks nekā iepriekš prognozēts, tādēļ arī PVN ieņēmumi ir mazāki. Jaunākie budžeta izpildes dati liecina, ka 2009. gada janvārī ieņēmumi no PVN sasniedza 83,6% no prognozētā,” norāda finanšu ministrs. Viņš atgādina, ka, ceļot PVN likmes un samazinot iedzīvotāju ienākuma likmi, valdība skaidri iezīmēja turpmāko nodokļu politikas virzienu – novirzīt nodokļu slogu no darba spēka izmaksām uz patēriņu.

Finanšu ministrijā Dienai skaidroja, ka šobrīd netiek prognozēts, kādi varētu būt visa februāra PVN reālie ieņēmumi attiecībā pret prognozi un atgādināja, ka katru nedēļu Fiskālās disciplīnas uzraudzības komiteja izskata valsts budžeta izpildes gaitu - faktiskos ieņēmumus, izdevumus un valsts budžeta finansiālo deficītu, kā arī salīdzina faktiskos rezultātus ar plānotajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas