Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Slepenā amatā bez attiecīgās pielaides valsts noslēpumam

Jau kopš vasaras sākuma Valsts policijā (VP) slepenu un ļoti nozīmīgu struktūrvienību vada bijušais VDK štata darbinieks Jurijs Motins, kuram nav nepieciešamās kategorijas pielaides valsts noslēpumam.

Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicies J.Motinam izsniegt vajadzīgās kategorijas pielaidi, tādējādi viņš nevar palikt šajā amatā. Par spīti šim atteikumam, VP šefs par J.Motina nākotni izsakās izvairīgi, pastiprinot aizdomas, ka J.Motina karjera varētu būt saistīta ar politisku aizmuguri. Bažas rada mērķtiecība, ar kādu iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) sāktās rotācijas ietvaros J.Motinu jau vasarā virzīja svarīgajā amatā, par spīti viņa apšaubāmajai pagātnei. Iepriekš J.Motins bija ministres vīra policijas Iekšējā drošības biroja vadītāja Raimonda Mūrnieka vietnieks.

Ēnu pār J.Motina pagātni met 12 gadu veca kurdu bēgļu pārvadāšanas lieta. Tajā liecinieki stāsta, kā maksājuši kādai personai, vārdā Jurijs Motins, ja radušās problēmas ar Latvijas policiju. J.Motins tobrīd strādāja Drošības policijā un atbildēja par bēgļu jautājumiem. Šajā lietā viņš bija liecinieks. Šovasar SAB atteikums izsniegt J.Motinam pielaidi tikai pastiprina aizdomas par viņa pagātni. SAB šo lietu Dienai nekomentēja.

VP šefs Valdis Voins pastāstīja, ka ar J.Motinu bijušas "mutiskas pārrunas par šo tēmu". Konkrēts lēmums nav pieņemts, jo nav oficiāla dokumenta no SAB un J.Motins atrodas atvaļinājumā. Viņam ir tiesības SAB lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram.

J.Motina vadītā struktūrvienība veic operatīvās darbības un tādējādi uzzina par visām lietām, ko izmeklē VP.

Līdzīgi kā iepriekš L.Mūrniece no šī lietas norobežojas, jo "tā nav ministra kompetence, bet gan Valsts policijas". Diena jau rakstīja, ka L.Mūrnieces iesāktās rotācijas VP rada aizdomas par kārtējo "savējo" sistēmu veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas