Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šlesera teikto par kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu saista ar vēlmi izraisīt reakciju

Satiksmes ministra Aināra Šlesera partijas biedri atzīst, ka LPP/LC līdzpriekšsēdētāja izteikumi par iespēju pretendēt uz Rīgas mēra amatu vismaz pagaidām ir tikai viņa paša vēlme, nevis partijas lēmums, tomēr norāda - tādējādi tiek aktivizēti citi kandidāti un vērota partiju reakcija.

Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis norādīja, ka neviens no pašreiz Rīgas domē (RD) strādājošajiem partijas iespējamajiem galvaspilsētas mēra amata kandidātiem - ne Almers Ludvigs, ne Jānis Žaržeckis vai Andris Ameriks - neparāda sevi kā spējīgu līderi.

"Neviens no viņiem triju gadu laikā nav pierādījis, ka varētu uzņemties atbildību būt par Rīgas atslēgas turētāju," atzina Vaikulis, piebilstot gan: kā atsevišķu nozaru speciālisti šie partijas biedri ir labi. Tomēr Šlesera izteikumi pašlaik vairāk esot vērsti uz citu iespējamo kandidātu sapurināšanu, neizslēdzot tomēr iespēju, ka arī līdzšinējais satiksmes ministrs varētu pretendēt uz Rīgas mēra amatu.

Arī LPP/LC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš uzsvēra - Šlesera izteikumi par kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu ir viņa paša vēlēšanās, nevis partijas domes vai valdes lēmums. "Taču principā es neiebilstu pret šo pieteikumu," norādīja deputāts un piebilda, ka varbūt šādi paziņojumi vajadzīgi, lai pavērotu koalīcijas partneru un opozīcijas reakciju, provocētu viņus izteikties.

"Neizslēdzu, ka Šlesera kungam pašam to gribētos," vēl minēja Bērziņš, atzīstot arī - satraukums, kas jūtams pēc Šlesera paziņojumiem, liecina, ka partijas līderis varētu būt labs mēra amata kandidāts.

Savukārt deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) sacīja: "Ja Šlesers izteicis tādu gatavību, tad ļoti labi saprot, ka Rīga kopumā attīstās par lēnu. Daudzas lietas, kas nepieciešamas Rīgas sakārtošanai, notiek pārāk pasīvi."

Rīga reāli var kļūt par finanšu centru Baltijas jūras reģionā, Šleseram šie mērķi ir skaidri un ir vīzija, kā to sasniegt, skaidroja Jaundžeikars un piebilda, ka to pierāda lidostas attīstība un ceļu būvniecība Šlesera laikā.

Pašreiz gan šī LPP/LC līdera vēlme neesot pārrunāta partijā.

Šlesers jau vairākkārt norādījis, ka varētu pretendēt uz Rīgas mēra amatu. Viņš iepriekš arī uzsvēris - tiem partijas biedriem, kas vēlas izpelnīties šo godu, jāpierāda sevi ar darbiem un jābūt aktīviem, lai cilvēki viņu pazītu un zinātu, par ko balso.

Savukārt šonedēļ intervijā Latvijas Avīzei Šlesers teicis: "Es neizslēdzu iespēju, ka es varētu pieņemt lēmumu kandidēt, jo redzu, ka Rīga asiņo un neizmanto visas iespējas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Šlesers apsver iespēju kandidēt uz Rīgas mēra amatu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas