Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Smagi iereibušu un iemigušu laivotāju dēļ nākas apturēt Ķeguma HES iekārtas

Otrdien vakarā divu laivā iemigušu vīriešu dēļ nācies uz pusstundu apturēt Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) iekārtas. Abi vīrieši bijuši smagā alkohola reibumā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere Diena.lv stāstīja, ka vīrieši iekāpuši laivā un iemiguši. Apkārtējie pamanījuši, ka viņus var ieraut slūžās, un secināts, ka ātrākais risinājums būtu apturēt iekārtas.

Latvenergo informē, ka otrdien vakarā plkst.23.01 Ķeguma HES darbinieki pamanījuši: HES kreisā krasta hidrobūvei tuvojas gumijas laiva, kurā atrodas divas personas. Uz mutiskiem brīdinājumiem personas nav reaģējušas, tādēļ plkst.23.06 apturēts viens kreisā krasta agregāts, tādējādi novēršot iespēju peldlīdzeklim nonākt bīstamā joslā.

Diena.lv skaidroja energokompānijas pārstāvis Andris Siksnis, pietuvojoties bīstamajai zonai, laivai ir bīstamība tikt pievilktai klāt aizsargrestēm. Viņš norādīja, ka sadragāti braucēji netiktu, taču, ņemot vērā ūdens vilkmi un promiles, pastāv iespēja laivai apgāzties.

Kā informē energokompānija, uz notikuma vietu izsaukti VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības, Ogres policijas darbinieki, bet plkst.23.25 personas nogādātas krastā un veikta medicīniskā apskate. Aizturētās personas bijušas stiprā alkohola reibumā.

Hidroagregāta darbība atsākta pēc pusstundas, spēkstacijai darbu turpinot ierastā režīmā. Kā teica A.Siksnis, nekādas ekonomiskas konsekvences šāda agregāta darbības apturēšana nerada, jo ūdens uzreiz netiek izstrādāts, tas tiek uzkrāts.

Aizvadītajā diennaktī, pēc glābēju ziņām, noslīkuši divi cilvēki - kāda sieviete Daugavā, kā arī 16 gadīgs jaunietis Jūrkalnē.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas