Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Smiltēns gatavs pamest Vienotību, atkāpjas no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata

"Šodien esmu atkāpies no Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata, kā arī uz laiku apturu savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam", piektdien savā Facebook profilā paziņoja Edvards Smiltēns.

Smiltēns, kas tika minēts kā viens no ticamākajiem partijas vadītāja amata ieņēmējiem pēc Andra Piebalga atkāpšanās, paziņoja, ka ir gatavs pamest partiju, ja tā neatbalstīs viņa uzskatus par Vienotības attīstības ceļu.

"Kā iespējamie kandidāti uz partijas priekšsēdētāju šobrīd ir izskanējuši divi vārdi - mans un Solvitas Āboltiņas. Tā kā mums ir diametrāli pretējs skatījums uz partijas turpmāko attīstību, Vienotības frakcijai ir jāpieņem lēmums par partijas nākotni un to cilvēku, kuram viņi dod uzticību partijas turpmākai vadībai. Vienīgais ceļš Vienotībai ir radikālas pārmaiņas partijā. Esmu pārliecināts, ka, lai Vienotība varētu veiksmīgi attīstīties, tai ir jābūt vienam līderim ar skaidru uzticības mandātu. Līdz ar to frakcijas lēmums būs izšķirīgs arī man. Vai nu man tiek dota uzticība partijas vadībā, vai arī atstāju partiju," raksta Smiltēns.

Politiķis aģentūrai LETA pastāstīja, ka arī valdes sēdē, kur tika spriests par partijas nākotni, vairāki valdes locekļi aicināja veikt pārmaiņas frakcijas vadībā, kas "pavērtu pilnīgi citu attīstības perspektīvu partijā, iezīmētu radikālas pārmaiņas". Tomēr arī toreiz šis jautājums esot palicis bez virzības. Pēc šīs sēdes viens no valdes locekļiem uzrakstīja vēstuli, ka tādā gadījumā nevajagot laipot un jāiedod skaidrs mandāts Āboltiņai, lai viņa turpina vadīt partiju, piebilda Smiltēns.

Politiķis atkārtoti pauda, ka kolēģi un sabiedrība runājot par vienu un to pašu - ka Vienotības vienīgā iespēja atdzimt un uzbūvēt spēcīgu organizāciju ir radikālas pārmaiņas. Viņš sagaida, ka frakcijā tomēr notiks balsojums par šo jautājumu.

Laikraksts Diena jau vēstīja, ka pagājušā nedēļa par lēmumu pamest partiju paziņoja pieci, tā sauktā liberālā spārna, politiķi -  Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins.

Bijušie Vienotības biedri augusta beigās plāno piedalīties jauna spēka dibināšanā, bet savus domubiedrus neatklāj. 

Top komentāri

jautājums
j
Ar ko atšķiras Smiltēna un Āboltiņas uzskati? Vai "Diena" domā, ka lasītājiem ir jāzina visas uzskatu atšķirības katrā sīkpartijā? Visi zina, kādi mati ir Āboltiņai, visi zina, ka viņa prot ūjināt, bet kas zina viņas uzskatus? Par Smiltēnu nemaz nerunājot.
Sarma
S
Rudā savu darbiņu ir padarījusi. Faktiski iznīcinājusi Vienotību un atdevusi valsti zaļajai sērgai. Paldies!
Jānis
J
jaunais jenotēns parāda zobiņus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas