Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Smiltēns: Līdz balsojumam par Vienotības vadītāju jābūt skaidrībai par Āboltiņas lomu

Līdz 19. augusta Vienotības kongresā gaidāmajam balsojumam par partijas priekšsēdētāju jābūt skaidrībai par Solvitas Āboltiņas lomu Vienotības frakcijas un partijas vadībā, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Ja līdz tam nebūs notikusi izšķiršanās par Āboltiņas atkāpšanos vai viņas atcelšanu no frakcijas priekšsēdētājas amata, tad Smiltēns paredz, ka viņam būs jāpieņem "sāpīgi lēmumi", iespējams, izstājoties no politiskā spēka.

Trešdien, 2.augustā, plkst.12 Vienotības valde turpināšot jautājumu par Āboltiņas atrašanos frakcijas priekšsēdētāja amatā. Iepriekšējās divās reizēs valdes sēdes noslēdzās ar jautājuma atlikšanu, sacīja Smiltēns. Gadījumā, ja valde nepieņems aicinājumu par frakcijas priekšsēdētājas nomaiņu, tad Smiltēns cer, ka to varēs izdarīt politiskā spēka dome vai kongress.

Politiķis norādīja, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, var piepildīties prognozes, ka Vienotība nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu pārvarēt 5% barjeru.

Tāpēc politiķis iepriekš nāca ar attiecīgo paziņojumu, lai politisko spēku izkustinātu no "sastinguma un ledus". Lai Vienotība varētu pārgrupēties veiksmīgam startam vēlēšanās, ir atlicis pavisam maz laika un tam ir nepieciešams ārkārtīgi smags darbs, uzsver partijas priekšsēdētāja vietnieks. Viņš norāda, ka to nav iespējams veikt, ja partiju formāli vada viens cilvēks, bet faktiski kāds cits.

Daudzas nodaļas esot izteikušas atbalstu Smiltēna kandidatūrai Vienotības vadītāja amatā, taču viņš neredz iespēju formāli vadīt politisko spēku, ja "īstais" vadītājs ir kāds cits, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, Vienotība augustā partijas kongresā pārvēlēs tās vadību. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz priekšsēdētāja amatu nekandidēs. Savukārt līdzšinējais Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Smiltēns 21.jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam Vienotības kongresā 19.augustā.

Top komentāri

Albīna
A
Vēl LIELĀKAI skaidrībai jābūt par Smiltēna lomu. Un ne tikai līdz balsojumam. Āboltiņas lomu ta zinām, un proti, baronam to nopirkt neizdevās, bet par šo suķi nezinām neko, izņemot viņa BEZMĒRA ambīcijas.
Juris > tukšajai muciņai
J
Ir tak skaidrs, Āboltiņa jamet no partijas arā!!!!
Juri ir ellē jāiemet!
J
Lai nepiegāna Dieva skaidro pasauli. - Āboltiņa-
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas