Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Šmitiņa: likmes samazināšana otrajā pensiju līmenī bija politiski nepareiza rīcība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
XXL
X
Nepareizi piekrītu. Bet ko Tu pats ierosini, gudriniek? Skolotāji policisti, ārsti, biblotekāri -visi grib saņemt algas katru mēnesi. Kur ņemt naudu šo algu izmaksām? Palūgt Latvijas bankai nodrukāt trūkstošo daudzumu?
K2
K
Raksts izskatās pēc banku lobija pasūtījuma. Atmetiet pirmā brīzā instinktīvās emocijas par pensionāru aplaupīšanu, valsts patvaļu utt. Tas daudzos gadījumos ir balta taisnība, bet ne šajā. Paskatīsimies uz šo situāciju uzmanīgāk: 1) mēs visi maksājam pensiju otrajā līmenī, tātad faktiski aizdodam bankām naudu ilgtermiņa aizdevumā. Mēs tātad nedodam savu naudu valstij (1. līmenis), bet tā vietā iedodam to bankām. 2) šo iemaksu ienesīgums ir katastrofāli zems, reizēm pat negatīvs. 3) Valsts, lai segtu savus deficītus, intensīvi aizņemas no bankām - par daudz lielākiem procentiem nekā pensiju fondu "ienesīgums". Šos procentus maksās neviens cits, kā mēs visi kopā - paaugstinātu nodokļu veidā. Pavelkam tam visam svītru apakšā, un redzam, ka bankas šeit nopelna uz procentu starpību, bet to maksājam mēs. Situācijā, kad valstij nav naudas, daudz izdevīgāk, ja valsts aizņemas no saviem pilsoņiem nevis izmanto starpniekus - bankas. Iemaksu otrā pensiju līmenī samazināšana ir viens no labākajiem Dombrovska gājieniem. Ne velti SVF sākumā negribēja piekrist tieši šai samazināšanai. Jūs domājat, rūpēs par Latvijas iedzīvotāju labklājību tālajā nākotnē? uz t paskatās, tad kļūst skaidrs
Tautas bendes
T
Repše (Jaunais laiks), Dombrovskis (jaunais laiks), Augulis (ZZS) un Brigmanis (ZZS) ir apzaguši jaunos vecākus, zīdaiņus un strādājošos pensionārus!
Nestrādāt ir labāk
N
Katra sistēma, kas padara nestrādāšanu izdevīgāku, nekā strādāšanu, ir lemta kraham.
Neticu šai valstij
N
Otrais pensiju līmenis līdz šim nav bijis veiksmīgs projekts. Ja valsts apņemās dot vismaz tādu pašu pienesumu, kā vidējie 2. pensiju līmeņa apsaimniekotāji, tad nav problēmu. Diemžēl šai valstij var ticēt krietni mazāk, nekā bankām.
Strādājošais
S
Daudz nepareizāka bija maksājuma lieluma samazināšana strādājošajiem vecākiem un strādājošajiem pensionāriem. Tieši tā Jaunais laiks un ZZS nodemonstrēja, ka ka var valsts vārdā atļauties pēc savām iegribām rīkoties ar cilvēku līdzekļiem.
Vuarzazi
V
2.pensijas sakrata kapitala pirktspeja sadrupa par 51% (inflacija) 4.5 gados, kad TP ar savu koaliciju izsaimniekoja Latviju.
123
1
ļoti atbilstošs komentārs. Pie šī politiskā bomonda es te vairs neko labu nesagaidu, tikai kaut ko vēl sliktāku. Šie pašieceltie Napoleoni (lasi, šlesers un līdzīgie) vispār nerēķinās ne ar vienu cilvēku šajā valstī un viņiem ir pilnīgi vienalga, kas notiek ar šīs vasts pilsoniem. Sāku justies kā PSRS laikos, kur katram bija skaidrs, ka teikšanas nav nekādas. Varbut atteikties no pilsonības par protesta zīmi ? Bet ko tas dos ? Pasmiesies jau tikai kā par muļki, jo šiem cilvēki ir tadā garīgās attīstības limenī, kas lauj saprast tikai vienkāršus refleksus un kairinātājus
pilsonis
p
Pensiju ligumus viena dienaa izmainija, bet K&K ligumos nemaina neko!
Nu nu
N
Incanti, kas ir Šmitiņa, lai spriestu, kas ir politiski pareizi?! Ja banku lobijam tas nepatīk, tad tā arī vajag teikt.
LATVIJA UZTAISĪTA PAR SIA
L
Maksājuma likmes samazināšana otrajā pensiju līmenī bija politiski nepareiza rīcība, jo tādējādi valsts parādīja, ka var atļauties šādi rīkoties ar cilvēku līdzekļiem....................... VALSTS CILVĒKUS UZSKATA PAR DARBA LOPIEM , PENSIONĀRUS PAR GAUDOJOŠU SUŅU BARU , BET PAŠI KAMPĒJCŪKAS NETIEK GALĀ PAT AR SAVĀM AMBĪCIJĀM !!!!
x
x
likme tomer ir salidzinoshi augsta? un 'vecie' pensionari tak ar jauztur?:) par biezham un neparedzamam izmainjam sistema un pens. vecuma- cits stasts:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas