Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sniegs sāks kust tikai martā, turklāt palēnām

Dabas vērotāji un sinoptiķi vienoti savās prognozēs sola pakāpenisku, nevis pēkšņu pavasara iestāšanos. Šomēnes vēl turpinās snigt, tiesa, mazāk nekā jau snidzis. Martā sniegs varētu sākt kust, bet palēnām, jo līdz mēneša vidum saglabāsies samērā vēss laiks. «Ja vēlāk siltais gaiss ienāks ar lietu, tad gan ūdens līmenis varētu paaugstināties līdz kritiskai robežai,» saka sinoptiķe Laura Krūmiņa. Taču pagaidām par to runāt pāragri.

L.Krūmiņa stāsta, ka strauja pavasara atnākšana pagaidām nav sagaidāma. Marta vidū diennakts vidējā gaisa temperatūra pat varētu būt zem normas, kas ir -2,4 grādi. «Ir arī agrāk bijušas ziemas, kad bieza sniega sega ir mierīgi nokususi - naktī piesalst, dienā ir plusos, un sniegs lēnām kūst,» saka L.Krūmiņa.

Savukārt laika vērotājs Vilis Bukšs apgalvo, ka straujš atkusnis varētu atnākt marta beigās. «Tam gan jābūt gataviem, tas varētu izsaukt lokālus plūdus Latvijas upēs,» viņš brīdina. Pēc dabas zīmēm arī V.Bukšs marta pirmajā pusē prognozē saulainas dienas un aukstas naktis, kas neļaus sniegam kust ātri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas