Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sociālā budžeta uzkrājums pietiks vēl arī 2012.gadam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jukums
J
Ja nemaldos, tad, piemēram, Austrālijā ļoti nodrošinātiem cilvēkiem pensijas nemaksā vispār. Un visi to uzskata par taisnīgu sistēmu. Kāpēc gan mums neiepazīties sīkāk ar šo pieredzi un to nepārņemt arī pie mums?!
tantuks-kopija
t
Ja tic masu medijiem ,tad kopbudžeta lāpīšanai pēc neatkarības atgūšanas no socbudžeta ir izņemti vairāki miljardi latu... Kāpēc izņemtā naudiņa netiek atgriezta? Vai tas ir solidāri ka valsts pārvaldē ir lielas algas? Vai nebūtu pareizi ka pensiju jautājumu sāktu cilāt tikai tad kad valstī neviens nesaņems vairāk kā pensionāri(vidējā pensija)? Vai nav patiesība ka patreiz pensionāri uztur ne tika sevi bet arī bērnus,mazbērnus? Vai (liekas ka Vienotības „rupors”)Vinķele aizmirsusi ka Vienotība solīja jaunas darba vietas? Kur tās ir? Cik ilgi var dzīvot apgriežot visu ko var? Kad beidzot sāksies ražošanas attīstība visā valstī? Medijos lasām ka varu turošie ceļ sev algas(premjera birojs) un vēl trakāk: B бюджете найдено 116 млн. на премии госсектору(tvnet.ru 09.02.2011.) Atsaukuma šai ziņai nav un tas nozīmē:PENSIONĀRI-jums atņemsim lai sev varētu izmaksāt prēmijas..... Šeit jāpiekrīt Šķēles kungam....valdība neveic pasākumus ēnu ekonomikas apkarošanai bet tieši pretēji...PACEĻOT nodokļus uzņēmējus iedzen ēnu ekonomikā un ja tagad ēnu ekonomikas kopsvars
HJUY
H
ka sitie pasapmierinatie pensionari var mierigi dzivot un nedomat par citiem dzivojosiem saja valstiba,laikam vini ir ar cetru klasu izghlitibu,jo ka var nepielekt,ka vini sanem vairak neka iemaksaja soc. fondos.Tada ir sitas zemes nelaime,ka sitie biezi maki ar planiem pratiem un apdraud ne tikai soc budzetu,bet ari sitas zemites talaku pastavesanu.
dibalance
d
vai tie 700 vares paslikvideties lidz 2013 gadam lai neraditu valsi disbalansu starp ienemumiem un izdevumiem, te sleseram tiesam taisniba,ka valsts neko nedara bet gaida galu, kurs pienaks sitai sistemai ja uz siem skaitliem valdiba nereages adekvati. Visa ta darbiba,ka parada skaitli bija neadekvata un nekas butisks nav panakts.Saja sistema jaievies vismaz progresivais nodoklis,nevis visiem pensionariem japielieto 10 % robezu
Ministry of Truth
M
Proti, ka no lielas pensijas pērkot to pašu 2. šķiras augli, sieram tikai nosaukumā līdzīgu sieru, ar papīra garšu, vai citus subproduktus, lielpensim ir labāka dzīves kvalitāte. Ēdot poļu ābolus par 2 Ls, ne par 0,50 Ls, rezultāts aknām ir viens un tas pats. Es ierosinātu sākt ar galvgali - valstij nav jādāļā eksprezidentiem mājokļus. Neviens no tiem nav bomzis. Tur aiziet reāls piķis!
nn
n
VIDEJA kvalitate un VIDEJAIS ilgums parasti neattiecas uz tiem, kas sev izmahineeja lielas pensijas.. dazus gadus veicot lielas iemaksas un dazus desmitus gadu sanemot lielas pensijas --- pat pari 4000 LVL
nn
n
viedoklis un organizesana ir 2 dazadas lietas.. ta ka nepatiesas zinjas izplata kaads cits
nepatiesas ziņas
n
Es tev ieteiktu palasīt Jaunā laika viedokli par referendumu, nevis izplatīt absolūti nepatiesas ziņas.
Ministry of Truth
M
Tev ir ļoti savdabīgi priekšstati par dzīves kvalitāti un ilgumu Ļatvijā. Neadekvāti.
nn
n
pec 20 gadiem tu pensiju nesanemsi TIESI TAPEC, ka lielas pensijas tagad turpina sanemt tie, kas lielas iemaksas ir veikusi tikai paris gadu ilgumaa..
muahahaha
m
Vai Tu esi boļševiks ? Varētu domāt, ka lielās pensijas ir izdomātas - tās, draugs, maksā par nomaksātiem nodokļiem. Es arī saņemu salīdzinoši lielu algu, un, ja man kāds pateiks, ka es pēc 20 gadiem saņemšu 5 minimālās algas nevis noteiktu proporciju no nomaksātiem nodokļiem, es šai valstij pārstātu maksāt nodokļus tajā pašā dienā!!! Jau tagad manas paaudzes cilvēkiem ir sagrauta ticība pensiju sistēmai un arvien vairāk labi atalgotu profesionāļu aizbrauc vai "aiziet" pelēkajā zonā - pensiju sistēma ir pamats ticībai šai valstij.
nn
n
attieciba uz "lielajam pensijam" man ir sekojoss priekslikums --- var tacu saskaitit cik kurs KOPA ir iemaksajis soc nodokli un cik KOPA ir sanemis pensijaas un pabalstos.. kad sis summas klust vienadas, tad pensijas dalu virs minimalas algas jaapliek ar lielu nodokli -- 50% vai vairak... tadu risinajumu neviens nevaretu saukt par negodigu..
karliina
k
To ka ar sociaalo budzetu laapiija pamatbudzetu to mees visi it kaa zinaam un jau sen ... Bet 600 miljonu ieguldiitie Parex banka ir depoziits no kura naak procenti un summaa gadaa tie sastaada 50 miljonus latu.shie 50 miljoni ir jaaieskaita socialajaa budzetaa,jo panjeema naudu tachu no sociaalaa...Taatad esiet tik laipni un atdodiet un tas ir ik gadu 50 miljoni.Un tas buus socialajam budzetam kaads nekaads ,bet atbalsts.Nebuus jaaklausaas katru dienu tie parmetumi pensionaaru adresee.Man ir ari padziljinaats jautaajums par taam pensijamm 4500 latu apmeera un uz leju liidz 1000 latiem u.t.t. Taa buutu ljoti veertiiga viela ,bet kur un ar ko runaat.Sho jautaajumu vajag tikai saakt kustinaat un visi saaktu duushiigi domaat un paveertos baisaa aina ....!!!! Bet nelaime taa ka slinki domaat,un tiem kuriem buutu jaadomaa (es domaaju iereednjiem droshi vien) algas ir vairaak kaa pietiekoshas un kaapeec domaat un lauziit lieki galvu ja par to jau pie algas nepieliks un taa arii leenaam kutina uz priekshu......
nn
n
nepareizi atceries! ---stokenbergs referendumu organizeja bez dombrovska
murgi
m
Tu te kaut ko murgo. Es atceros pavisam kaut ko citu. Atceros, ka, Dombrovskis kopā ar Štokenbergu toreiz ceela breeku, ka jātaisa pensiju referendums, kurš paredzēja palielināt izdevumus pensijām par pusmiljardu latu gadā. Ja toreiz valdība būtu piekāpusies, tad gan mēs šodien būtu lielos mēslos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas