Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sociologs: pensiju referenduma iznākumu grūti prognozēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zOrg
z
penziķi sarosījas...izkustējas...KUR JŪS BIJAT 2.AUGUSTĀ??? kad runa iet par penziķiem viss ok, bet kas uz viniem neattiecas - uz to viņiem nospļauties
Zelmas skaistā jaunība
Z
manai vecaimātei pensija bija 25 rubļi, jo ciema padomē pateica, ka žurkas sagrauzušas darba grāmatiņu un viņai nav stāža, lai arī strādāja no 15 gadu vecuma. protams, viņai bija 3 meitas, kas apgādāja. un mēs dzīvojām laukos. mammai pensija no sākuma bija 30 lati ar kapeikām, lai arī viņa bija ārste un pensionējās laikā, lai nebūtu jāpiedalās medicīnas sistēmas ārprātā 90. gadu vidū un no laba pediatra mistiski jākļūst par sūdīgu pieaugušo ārstu (ģimenes ārstu). man pensija laikam būs 35 eiro.
sudraba graši
s
Zinu, ka dažiem, kuriem Krievija paslepus maksā algu, PSRS laiki šķiet kā madus maize. Bet manā 'gimenē kaut kā bija citādāk - 20 gadus pēc KARA (1965. un agrāk) manai vecaimātei pensija bija 17 rubķu. Viņa nevarēja galus savilkt. Bet tas par to ļaušanu cilvēkiem mierīgi mirt bada nāvē ir diezgan cūciskas spekulācijas. Bet tie graši jau prasa savu.
ģimene
ģ
20 gadus pēc KARA (1965. un agrāk) vecīši varēja galus savilkt.Tagad-20 gadus pēc NEATKARĪBAS atgūšanas (krievi aizgāja,neko nesagraujot),jārīko referendums-vai veciem cilvēkiem dosim ēst vai lai nomirst badā.Vislielākais kauns par tiem,kas neatbalsta šo referendumu,tātad ļaus cilvēkiem mierīgi mirt bada nāvē. Starp citu-sociālajā budžetā ir liels pārpalikums,par ko Demakova cels bibliotēku.Zem tās pamatiem būs mūsu senči,kas kara laikā nekur neemigrēja ,-ar savām dzīvībām sargāja Latviju.
pastalas
p
Ko jūs te murgojiet par cilvēka cienīgu dzīvi? Kas tie par murgiem? Kur ir jūsu pensiju kapitāls? kur ir ieguldījumi valsts ekonomikā? Kur ir jūsu piesauktās pastalas? Kur ir jūsu bērni? Jūs vienkārši nezināt, ko nozīmē patiesi bēdīga pensiju sistēma.
Piedāvātie grozījumi
P
Jaunie grozījumi paredz par 10 gadu stāžu maksāt Ls 135, un par 20 gadu stāžu maksāt tieši tikpat - Ls 135. Tas nav un nevar būt godīgi. Jaunie grozījumi paredz par 50 gadu stāžu maksāt Ls 202. Tātad, tas, kurš nostrādājis 10 gadus, par katru stāža gadu saņems Ls 13,50, bet tas, kurš nostrādājis 50 gadus, par katru stāža gadu saņems Ls 4. Tas nav un nevar būt godīgi.
Miķelis
M
Pensiju likums ir negodīgs retrospekcijā, bet godīgs uz nākotni. Negodīgi bija, ka pensijas daļu par stāžu līdz 1996.gadam aprēķināja pēc iemaksām salīdzinoši īsā termiņā - laikā no 1996. līdz 2000.gadam. Tāpat nav godīga apgādnieka zaudējuma un invaliditātes pensijas aprēķināšanas formula, bet referendums šos jautājumus nerisina. Tas padara sistēmu vēl negodīgāku.
Pēteris
P
Rezultātu var prognozēt - pēc 2 gadiem visiem vienāds pensijas pabalsts, totāls panīkums pensiju budžetā un iedzīvotāju nevēlēšanās maksāt sociālo nodokli.
Pensionāre 1996
P
Ir nu gan komentētāji-pārgudrinieki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es šodien par GODĪGI nostrādātiem 39 gadiem un 4 mēneširm darba stāžu saņemu tikai 139 Ls ! VAI TAS IR GODĪGI ??????????????????????????????????????????????????????
...
.
Ja varas elite tērē naudu visur kur un uz nebēdu, tad es neticu, ka nav naudas arī pensijām vismaz iztikas minimuma līmenī par 40 darba gadiem, tāpat minimālā alga arī vajadzētu būt iztikas min. līm. vismaz. Domāju, ka valstij tas būtu jāgarantē un ka tas ir reāli iespējams. Tas ir tikai minimums no minimuma.
agd
a
Biju uz 2. augusta referendumu, bet 23. augusta referendumā vai nu nepiedalīšos vai balsošu pret. 3 iemeslu dēļ: 1) konkrētie priekšlikumi pacels minimālo vecuma pensiju uz 15 mēnešiem (līdz 2009. gada 31. decembrim), bet pēc tam, lai lāpītu caurumu - minimālo pensiju latiņu valdība būs spiesta pazemināt; 2) konkrētie priekšlikumi spiedīs valdību atteikties no visiem citiem sociālā budžeta maksājumiem - māmiņu algām, invalīdu pensijām utt; 3) konkrētie priekšlikumi ir slēpti egalitāri un vienādos vecos cilvēkus, neņemot vērā to, kāds tad ir bijis darba stāžs konkrētam cilvēkam. Pat cilvēks ar piecu gadu darba stāžu (visdrīzāk pārējos 30 gadus nosēdējis cietumā) saņems 135 latus, bet tas, kas godīgi nostrādājis 40 gadus - tikai 202,50 latus. Vai tas būtu godīgi?
x
x
noteikti savaaks un atbalstiis shos groziijumus. visticamaak, naakamajaa dienaa atkaapsies Godmanis. tad arii valdiibas izveide buutu jaauztic shtokijam, lai pats savus savaariitos meeslus izstrebj ...
nodokļu nem.
n
es gan neiešu , jo tolka tanav , un prognozeet ir veel vieglaak kaa iepriekšeejo , pirmkaart uz referendumu neies tie kam veel dota reaala iespeeja pirmslaiciigaa pensioneešanaas otrais, nav nekaadas jeegas iet uz referendumu tiem kas visu laiku saņeema algu konvertaa , taapat par gaudeno pensiju vairaak nedabuus , un kameer kautko var dariit jaarukaa , treškaart nav nekaadas jeegas iet uz referendumu arii jaunajiem , jo taapat nebuus kas maksaa nodokļus un pensiju bu'dzetaa buus barankas caurums , vieniigi uz kakla var dabuut pensioneešanaas vecuma cenza palielinaajumu vismaz veel par pieciem gadiem , ja taa reaali uz visu paskataas tad referendumu var apmekleet tikai jau esošie pensionaari kas saņem patrezeejaas valsts noteiktaas gaudenaas pensijas , skaitiet kaa gribiet bet man sanaak referendumaa bulšits...
Oskars
O
PIETIEK NAUDU ĶĒRNĀT ,mums esot SAEIMA, LAI STRĀDĀ.
andzs
a
ES GAN IEŠU, JO GRIBU SAVU PENSIJU PAR 42 NOSTRĀDĀTIEM DARBA GADIEM TĀDU, LAI NAV JĀSĒŽ UZ KAKLA BĒRNIEM. KAUNS VALSTIJ, KA TĀ NEVAR NORMĀLI STRĀDĀJOŠUS SAVUS PILSOŅUS NODROŠINĀT AR PENSIJU VECUMDIENĀS! NERUNĀJU PAR TĀDĀM EKSTRĀM, KĀ BRAUCIENUS UZ ĀRZEMĒM. KĀPĒC VALSTS LIEK MAN LASĪT PUDELES VECUMDIENĀS?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas