Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šogad par 40% mazāk ugungrēku

Šā gada trijos mēnešos valstī reģistrēti 1789 ugunsgrēki, kas ir par 40% mazāk salīdzinot ar 2007. gada analoģisku laika posmu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Arī bojā gājušo skaits ir samazinājies, turpretī cietušo skaits ir palielinājies. Visizplatītākais ugunsgrēka izcelšanās iemesls bijis smēķēšana gultā.

"Ugunsgrēku skaita samazināšanās daļēji ir izskaidrojama ar to, ka aizvadītajā gadā līdz aprīlim bija reģistrēti jau 1064 kūlas ugunsgrēki, bet šogad, sakarā ar mainīgajiem laika apstākļiem – tikai 156 kūlas ugunsgrēki," skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere. Latvijā ugunsgrēkos dzīvību šogad jau zaudējuši 60 cilvēki (2007. gadā trijos mēnešos - 74), cieta – 89 ( 2007.g. - 104).

Salīdzinot ar 2007. gadu par 28% samazinājies ugunsgrēku skaits neapdzīvotās ēkās un izgāztuvēs, par 42% - ražošanas ēkās, par 16% - būvobjektos, par 7% - dzīvojamā sektorā.

No trijos mēnešos reģistrētajiem 1789 ugunsgrēkiem 952 izcēlās dzīvojamās mājās, 160 – transporta līdzekļos un transporta nozares objektos, 70 reizes uguns liesmas postījušas sabiedriskās ēkas un 21 reizi – jaunbūves.

Visizplatītākais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni un tajā skaitā arī smēķēšana gultā. Šogad no reģistrētajiem 1789 ugunsgrēkiem tas bijis par iemeslu 1113 gadījumos. No bojātām elektroierīcēm, to nepareizas ekspluatācijas vai īssavienojumiem, izcēlušies 253 ugunsgrēki. Savukārt, 263 gadījumos vainojamas nepareizi izbūvētas apkures sistēmas, neiztīrīti dūmvadi, pārkurinātas krāsnis vai citas ar apkuri saistītas problēmas.

Šā gada trijos mēnešos veikti 1016 glābšanas darbi ( 2007.g. – 1446 ), izglābti 93 cilvēki. Glābēju palīdzība 184 reizes bija nepieciešama pēc ceļu satiksmes negadījumiem, 23 reizes - darbs ar bīstamām vielām, 249- tehniskā palīdzība, 63 gadījumos glābti dzīvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas