Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šogad plānota Krievijas un Latvijas ārlietu ministru tikšanās

Atzinīgi novērtējot pērn notikušo Latvijas un Krievijas ārlietu ministru vizīšu apmaiņu, panākta vienošanās, ka šāda veida sadarbība ir jāturpina un arī šogad varētu notikt abu valstu ārlietu ministru tikšanās, tā pēc abu valstu Ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām Maskavā vēsta Latvijas Ārlietu ministrija.

Latvijas delegācijas vadītājs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Krievijas puses delegācijas vadītājs, Krievijas ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs pārrunāja līdzšinējo un turpmāko divpusējā politiskā dialoga attīstību, kā arī abu valstu praktiskās sadarbības svarīgākos jautājumus.

Iecerētās ministru tikšanās laikā varētu parakstīt kādu no starpvaldību līgumiem, piemēram, vienošanos par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu. Tāpat darbs jāturpina pie ekonomiskajiem līgumprojektiem, kā arī līgumprojekta par sadarbību ārkārtējo situāciju novēršanā un līgumprojekta par sadarbību cīņā pret terorismu un organizēto noziedzību.

Konsultācijās Maskavā tika novērtēta savstarpējās tirdzniecības pozitīvā dinamika un puses atzina, ka ļoti nozīmīgu lomu praktisko jautājumu risināšanā ieņem Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisija, kuras nākamā sēde tiek plānota Rīgā šī gada jūlijā.

A.Teikmanis un V.Titovs bijuši vienisprātis, ka pēc iespējas drīzākā laikā jāsāk robežas Demarkācijas komisijas un Līguma par apbedījumu vietu Jauktās komisijas darbība. Pēdējās komisijas sekmīgai darbībai Latvijas puse akcentēja apbedījumu vietu sarakstu izveides nozīmi.

A.Teikmanis uzsvēris Krievijas ekspertu iesaistes lielo nozīmi pārvietotā Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma, kas atrodas Krievijā, apzināšanā. Puses vienojās, ka būtu svarīgi organizēt Latvijas un Krievijas arhīvu pārstāvju tikšanos, lai izdiskutētu pastāvošos jautājumus un vienotos par turpmāko kopējo sadarbību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas