Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šogad vairāk sodu par valodas likuma pārkāpumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
valoda
v
Puišel, pirms sāc smirdēt iemācies latviešu valodu!
latvietis
l
Tadu idiotu del ka tu mana valsts jau bija zaudejusi savu neatkaribu. Un tadi stulbeni un truleni ka tu runa ar krieviem vinu sunu valoda.Kpec latvietis vienmer bijis nodevejs,pielidejs,letticigais ,naivais,mulkis? Kalpa geni.Nevis cinities par savu latvisko,bet apkaror savu nacionalo.Tadus ienistu vairak par okupantu un kolonistu pecteciem.
nu nu ....
n
Kāds naivums domāt, ka valodas inspektori saņem tikai algu .....
Kategoriski nepiekrītu!
K
Nu tu gan esi aizdomājies... Vai tu tiešām esi pārliecināts par to, ka VVC darbiniekiem ir lielas algas!? Ja nezini, tad neraksti! Interesanti, kādu varaskāri tie nabaga inspektori var apmierināt - visur viņus lamā un pat piekauj. Vai neesi dzirdējis, piemēram, par to gadījumu, kad valodas inspektore ir kļuvusi par invalīdi tieši par savu pienākumu pildīšanu. Pēc manām domām viņa pilnā mērā būtu pelnījusi valsts atzinību, bet valsts viņu ir pametusi likteņa varā. Un ja par vecmeitām un psihiski nestabiliem cilvēkiem, tad tā ir vienkārši rupjība no tavas puses - tas ir nožēlojami! Paskaties uz sevi spogulī - no ideāla tev tālu! Un personīgi man vienalga, vai par valodas nezināšanu ziņo kāds biznesmenis vai arī klients. Galvenais lai valodu lietotu.
Oskars
O
BRĪNUMS !!! Gribētos zināt,kur tā nauda tiks izmantota ?????????
Juris
J
Būsim nu godīgi - latviešu valodai šī komisija nedod nekādu labumu. Iespēja kompleksu nomocītām vecmeitām un psihiski nestabiliem cilvēkiem labi nopelnīt un apmierināt varaskāri, kā arī iespēja biznesmeņiem ieriebt saviem konkurentiem - nekas vairāk.
statistika
s
Vismaz uzraksti ir puslidz latviski. ------------- Jā, otra puse ir angļu valodā! Krievu uzraksti sabiedriskās vietās ir eksotika jau sen.
andis
a
Vismaz uzraksti ir puslidz latviski. Citadi te buutu ista krievu gerevna. Par to var pat maksaat! Tas ir lidziigi kaa ar noziegumiem, vai tad policiju likvidesim tapec, ka noziegumi tomer notiek.
statistika
s
Un kas ir panākts ar šo sodīšanu? Vai ir palielinājusies valsts valodas lietošana? Cik naudas ir iztērēts represīvā aparāta uzturēšanai un cik lielu daļu no šīs summas viņi ir atguvuši ar sodiem?
BricK
B
Beidziet līst tiem krievniekiem pakaļā! Sevi,savu valodu necienāt! Tā nav nekāda tolerance, ka 10 latvieši ar 1 krieveli murkšķ mongoļu-tatāru dialektā, bet gan totāls idiotisms!
+
+
pats traģiskākais, ka latviešu lielākā daļa piekāpjas krievu valodas priekšā un turpina runāt ar krieviem krieviski, tādejādi paši sev rokot bedri.Mūsu bērni dzīvos arvien krieviskākā vidē ko paši būsim radījuši. Ja latviešiem nenāks apskaidrība, tad latviešu v. kā pilntiesīga valsts valoda nebūs nekad.Šodien lasīju I.Kreituses rakstu izrādās ka vidusskolā kārtojot eksāmenu svešvalodā var izvēlēties valodu. Ja negribi vai nevari kārtot angļuv. vai vācu, franču, tad kārto krievu valodu. Skaidrs, ka dzīvojot pilsētās krievu v. var iemācīties nesaspringstot jo vide ir pateicīga. Nav jāurbjas angļu, vācu vārdnīcām cauri. Ar to es gribu pateikt , ka tautas lielākā daļa tā arī paliks Krievijas informatīvajā telpā, kuri nevarēs vairāk par dažām frāzēm pateikt kādā citā valodā. Dzīvosim Eiropas Savienības valstī, kurā visvairāk lietotā valoda būs krievu.Tā būs!
Valodiņa
V
Par valsts valodu runājot, ir dīvaini, ka netiek sodīti radio un TV diktori, kas savā valodā pieļauj rupjas gramatiskās kļūdas. Un atbildīgie par reklāmu ievietošanu radio un TV, kurās diendienā, pat mēnešu garumā tiek malti un malti vieni un tos paši drausmīgi kļūdainie teksti (piem., reklāma, kurā dakteris runā par holesterīnu). Vai nevajadzētu rīkot kādu LATVIEŠU VALODU AR ZVAIGZNI. Varbūt KĀDU 8 nedēļās varētu iemācīt pareizi runāt latviski, ja jau var katru iemācīt dejot .
andis
a
Man skiet tasliecina par tendenci arvien mazak lietot latviesu valodu, ko savukart veicina lielkrievu sovinisma uzvirmojumi. Vakardienas uzvaras sviniibas arii uz to pusi velk, tur pa daljai svineeja uzvaru, pa dalai krievu un krievu valodas vareniibu . Kapeec skolotaaji var vest berrnus uz so izraadi no stundaam? Kaa buutu ja latviesu skolotaji vestui bernus uz 16 martu? Vai tad IZM neprotesteetu. Nerunajot nemaz par vesturisko aburdu - uzvara par lielo draugu, kas piekraapa, jeb bija veiklaaks... 40 miljonus nobendeeja un beidzot ir ko svineet. Vai tieshaam ar neko citu shai tautai nav ko lepoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas