Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šogad Zemgalē "pirmais numurs" būs Štokenbergs, ne Ēlerte

Izraugoties Vienotības pirmo numuru Zemgalē, ievērots kritērijs - iepriekšējās Saeimas vēlēšanu rezultāti, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam sacīja tieslietu ministrs, iekšlietu ministra un premjera pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V).

Viņš 11.Saeimas vēlēšanās būs pirmais numurs Zemgalē, otrajā vietā atstājot kultūras ministri Sarmīti Ēlerti (V), kas bija pirmā šajā sarakstā 10.Saeimas vēlēšanā laikā.

Štokenbergs vērtēja, ka Ēlerte ir laba un profesionāla kultūras jomā, taču viņa paša stiprā puse ir lauksaimniecība. Zemgale ir mūsu maizes klēts, esmu strādājis lauksaimniecības projektos, kas interesē tos ļaudis, stāstīja ministrs.

Savukārt Vidzemes sarakstā tiks iekļauts Aivars Veiss, kurš, pēc Štokenberga domām, būs brīnišķīgs papildinājums Saeimas budžeta komisijā.

Kā ziņots, apvienībā "Vienotība" ietilpstošās partijas izveidojušas konceptuālos kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām, par kuriem galīgais lēmums varētu tikt pieņemts šodien.

Saskaņā ar Saeimas deputāta Arvila Ašeradena nedēļas nogalē partijas "Pilsoniskā savienība" kopsapulcē prezentētajiem sarakstiem, Rīgā saraksta augšgalā būs Ģirts Valdis Kristovskis (SCP), Andris Vilks (PS), Lolita Čigāne (PS), Andrejs Judins (SCP) un Mārtiņš Sausiņš (PS).

Vidzemē ar pirmo numuru sarakstā iekļauts Valdis Dombrovskis (JL), kuram seko Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainārs Latkovskis (JL) un Ina Druviete (PS).

Latgalē saraksta augšgalā ir Jānis Lāčplēsis, Aleksejs Loskutovs (SCP), Sarmīte Ķikuste (JL), Līvija Pļavinska (PS), bet par piekto numuru vēl nav pilnīgas skaidrības.

Savukārt Zemgalē ar pirmo numuru startēs Štokenbers, tas sekos Sarmīte Ēlerte (PS), Atis Lejiņš (PS), Dzintars Zaķis (JL) un Jānis Reirs (JL).

Kurzemē "Vienotības" saraksta kandidātu pirmo piecinieku varētu veidot Solvita Āboltiņa (JL), Ints Dālderis, Janīna Kursīte-Pakule (PS), Ingrīda Circene (JL) un Anna Seile (PS).

PS biedri gan nesteidza uzreiz atbalstīt "Vienotības" kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām, visvairāk diskutējot tieši par Štokenberga pirmo pozīciju Zemgalē.

Pēc diskusijām un skaidrojumiem, ka saraksti vēl tiks koriģēti un tas tomēr ir trīs partiju kompromiss, PS biedru pārliecinošs vairākums sniedza konceptuālu atbalstu izveidotajiem sarakstiem, bet ar piebildi, ka "Vienotības" valdei saraksti vēl jāpārskata.

Šodien notiks "Vienotības" valdes sēde, kurā tiks lemts par sarakstiem 11.Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas