Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Somijas antifašisti sūdzas par filmu "Padomju stāsts"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kristietis
k
Dīvaini, ka tie antifašisti neko nesaka par nacionālā naida kurināšanu pret Baltijas tautām krievu veidotajā filmā "Baltijas nacisms".
gm
g
Nav taisniiba, ka shiem "antifashistiem" ir jelkaada nopietna saite ar somiem vai Somiju. Pashiem somiem vinji, maigi izsakoties, izsauc ignumu. Tai pashaa laikaa taa ir tik nieciigi maza grupa, ka neviens vinjiem nopietnu uzmaniibu nepieveersh. Kabinaat klaat apziimeejumu "Somijas" ir, maigi izsakoties, paarspiileeti. Nav taisniiba, ka Somija vai Helsinki ir pilni ar krieviem (ja neskaita veikalu tuuristus no tuveejaas SanktPeetergburgas). Ir sava kopiena, bet saliidzinoshi ne paaraak liela. Lielaakaa dalja no vinjiem aatri speejushi apguut somu valodu (kas pavisam nav viegla) un piemeeroties vieteejiem likumiem un tikumiem. Jaa, vieteejaas krievu aviizees kaut ko runaa, ka valstij nav atbalsts krievu valodas mazaakuma skolaam un beernudaarziem, bet somi to pacietiigi uzklausa un sola .... ka padomaashat par risinaajumiem. Vieteejaa krievu prese suurojaas, ka taa "padomaashana" ilgsti gadiem. Bet kopumaa vinjiem Somijaa ir labi un pie labas veeleeshanaas krievu kultuuru, valodu uztureet neviens neliedz un nav nekaadi shkeershlju. Somijas krievi pashi nav laimiigi par shaadaam "antifashistu" vai citaam prokremliskaam grupaam. Jo vinji lieliski zin, cik veesi atturiiga ir somu attieksme pret krieviem. Piemeeram - somu armijaa vieteejie krievi dien, bet speciaalajaas vieniibaas vinjiem korekti atsaka daliibu. Taa vismaz pashi iignjojaas, kaut arii ar izpratni. Veco aizvainojumu lieka uzjundiishana Somijas krieviem pavisam nav vajadziiga. Taisniiba, ka somi lieki necilaa Somijas - PSRS (tagad Krievijas) veesturi. Tomeer ikviens soms lieliski zin, atceras un piemin Ziemas karu. Tas ir vinju lepnuma avots, jo militaaraa zinja vinji zaudeeja, bet moraali uzvareeja. Visi kara veteraani valstiskaa liimenii tiek ar vislielaako cienju godinaati. Jaasaka, ka virsraksts "Somijas antifashisti" ir maldinoshs. Protams, ka Somija nav un nekad nebuus nekaada atbalsta fashismam vai jelkaadam totalitaarismam. Pat 30tajos gados Somija bija viena no retajaam valstiim, kura saglabaajaas demokraatija. To ieveeroja pat vinju varonis, zviedru barons Manherheims, kursh pats nebija demokraatijas lielaakais piekriteejs. Vinjsh respketeeja tautas noskanjojumu. Tai pashaa laikaa somi saprot, ka Kremlis terminu "antifashisti" jau sen ir piegaaniijis ar komunistu postimperiaalistisko sentimentu. Sajuutot sho smaku somu var palikt daudz neiecietiigaaki nekaa latvieshi. Vieteejie krievi to saprot un necentiisies bojaat attieciibas ar somiem tikai deelj Kremlja iegribaam. Krievu kopiena Somijaa ir ieshi taadeelj, ka nav laimiigi ar to ko Kremlis sadariijis Krievijaa. Par visu vismazaak vinji veelas, ka uz Somiju tiktu "eksporteets" tas, kas notiek Krievijaa. Krievi savaa starpaa meedz staastiit shausmu staastus par celjojumu, piemeeram, uz Pleskavu. Peeterburga vai Maskava veel ir OK, bet "glubinka" esot tiirais aarpraats.
kaza
k
No sirds izsmējos par veco joku! Bravo. ieliktu vai 10 zvaigznes, bet nekadi man nesanāk. nemāku.
cepumu paciņa
c
"Visticamāk, tie Somijas antifašisti ir ekonomiskie bēgļi un dezertieri no Krievijas." ---------------------------------------- Tieši tā tas arī ir.
Lasītājs
L
Apdauzīti Somi. Varētu padomāt, ka viņi paši netika pietiekami cietuši no maniaka Staļina.
Atis
A
Tādi mēsli kā krievu pakalpiņš ''somu antifašists '' Bekmans un viņam līdzīgie nespēj mazināt manu cieņu pret varonīgo somu tautu. Filma, acīm redzot,'' antifašistiem'' ir trāpījusi smagi, tāpēc arī tā trako. Rezultātā latviešu filma Padomju stāsts piesaistīs vēl lielāku pasaules uzmanību .
vecsjoks
v
Mēs bijām trīs somu antifašisti- "es, mans brālis Haims un vēl viens žīds no Helsinkiem"
Paltraku Vilis
P
Somu antifašistu saraksts: Человек, ždanoka, ciļevičs, visa SC frakcija, sieriņi.
Paltraku Vilis
P
Somijā nav antifašistu, visi somi karoja Vacijas pusē. Ja kāds saka ka viņš ir somu antifašists, tad viņš ir krievu spiegs, mūsdienu Štirlics.
grechka
g
Vakar klausījos radio brīvība ( Krievu valodā ) un tur jau jauna propaganda par Latviju. Kad Latvijas prezidents ar Latvijas augstām valsts amatpersonām nolika ziedus brāļu kapos. bet tur esot apbedīts štandarten frures ss . Tā ka jaunu mēslu kravu gatavo ( Krievijas pakalpiņi Latvijā )
IncParaac
I
Ždanokai radiniex - kurrātbroļs pelna personālo villu Nāvesjūras krastā ...
Zelma Birzniece
Z
Pateicos lieliskam somu rakstniekam,patriotam,brīnišķīgam cilvēkam Jukam Rislaki par viņa grāmatu"Maldināšana-Latvijas gadījums".Izlasiet,ja kāds nav lasījis"Vēlreiz pārliecinos,ka kolaborantiem,kangariem,nodevējiem nav tautības.Ja Rislaki kungs būs izlasījis par šiem antifašistiem un uzskata par iespējamu,labprāt izlasītu viņa komentāru.Latvijas tā saucamiem antifašistiem es jau ieteicu braukt uz Maskavu un cīnīties ar krievu fašistiem,kuri,atzīmējot Hitlera dzimšanas dienu,sarīkoja grautiņus viesstrādnieku kopmītnēs-cilvēkiem ar citādu ādas krāsu
Nesaprotu...
N
Ja tiem ērmiem savu upuru par maz,vediet viņus uz Rīteļu kapiem,šī vieta viņus pāraudzinās!
Sniper'sJob
S
Man gribētos pašam un, iespējams, arī citiem lietderīgi būtu, -- sadarbojoties mūsu kultūras un ārlietu profesionāļiem valstiskajiem vēl arī ar valsts Kota televīziju, parādīt šai laikā brāļu Kaurismeki somu kara sāgu "Talvisota"/Ziemas karš, -- tad lai tādi antifašisti šūmējas... Prātīgākie no mazzinošajiem krieviem tomēr sāktu vairāk domāt un interesēties.
Zinis
Z
Nupat iznaca BBC filma par Otra Pasaules Kkara aizkulisem. Loti lidziga Snores filami. Deretu apskatit un tad turpinat noliegt apstiprinatus faktus tiupiska krievu veida.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas