Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sorosa fonds pātraucis finansēt priekšvēlēšanu diskusijas reģionos

Sorosa fonds Latvija (SFL) pātraucis finansēt priekšvēlēšanu diskusijas Latvija: 2010.-2014. reģionos, jo Lauku bibliotēku atbalsta biedrība (LBAB) turpināja no politiķiem pieprasīt 230 latu dalības maksu. Partiju līdzdalība diskusiju rīkošanā ar ziedojumiem vairs nav uzskatāma par vēlētāju neitrālu informēšanu, bet gan daļu no priekšvēlēšanu kampaņas, norādījis SFL izpilddirektors Andris Aukmanis.

Sākotnēji LBAB tika aicināta atcelt partiju dalības maksu. Pretējā gadījumā SFL atsauktu finansējumu - 24 483 eiro jeb 17 452 latu. Pēc tikšanās 25.augustā kļuva skaidrs, ka LBAB negrasās atteikties no partiju ziedojumiem, tādēļ finansēšanu nolemts pātraukt, LBAB adresētajā vēstulē skaidro A.Aukmanis.

SFL sākotnēji bija iecerējusi nodrošināt visiem pieejamas, politiski neangažētas diskusijas reģionos, bet ziedojumu vākšana tās padarot par daļu no partiju reklāmas kampaņas, uzskata A.Aukmanis. Turpinot finansēšanu, «varētu tikt pieņemts, ka SFL atbalsta partiju reklāmas kampaņas», viņš norāda.

Avansā piešķirtais 12 241 eiro no diskusiju rīkotājiem netikšot atprasīti, jo SFL nav pretenziju pret diskusiju formu un saturu. Pirmās diskusijas izpelnījušās lielu ievērību vietējo iedzīvotāju un mediju vidū, uzskata SFL. Tomēr atbilstoši līgumam LBAB līdz 15.oktobrim ir jāiesniedz finanšu, saturiskās un publicitātes atskaites, pretējā gadījumā avanss tomēr būs jāatdod.

Jau ziņots, ka LBAB pārstāvis Broņislavs Spridzāns apgalvoja - pēc viņa domām, nelielā dalības maksa sedzot grāmatu iegādi un diskusiju organizēšanas izmaksas. SFL finansējums un politiķu dalības maksa nesastādot pārāk lielu summu, jo «viss esot izkalkulēts», viņš teica. Tomēr, arī nesaņemot SFL finansējumu, LBAB meklēs iespējas turpināt diskusiju organizēšanu, iepriekš teica B.Spridzāns.

Pirmdien Diena.lv neizdevās ar viņu sazināties. Nav zināms, kādēļ LBAB izšķīrās par labu dalības maksas iekasēšanai nevis fonda finansējumam un no kādiem līdzekļiem diskusijas tiek rīkotas patlaban.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas