Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Spēkā esoši teritorijas plānojumi ir 422 pašvaldībām

Likumā noteiktajā termiņā spēkā esoši teritorijas plānojumi ir 422 pašvaldībām – 398 vietējām un 24 rajonu pašvaldībām, vēsta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM).

Izstrādes stadijā ir 113 vietējo pašvaldību teritorijas plānojumi, bet deviņām vietējām pašvaldībām plānojums nav juridiski saistošs, jo plānojuma grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi nav izdoti kā pašvaldības saistošie noteikumi vai nav ievērota normatīvajos aktos noteiktā procedūra. No rajonu pašvaldībām izstrādes stadijā teritorijas plānojumi ir Ogres un Valmieras rajonu pašvaldībām. Septiņām republikas pilsētām teritorijas plānojumi ir izstrādāti un noteiktajā kārtībā stājušies spēkā.

„Teritorijas plānojuma izstrāde un tā administratīvā pārraudzība ir vietējās pašvaldības pienākums. Teritorijas plānojuma trūkums var kavēt pašvaldības attīstību, tai skaitā, ierobežot uzņēmējus, kas vēlētos konkrētās pašvaldības teritorijās izvērst uzņēmējdarbību,” uzskata reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

RAPLM ir izvērtējusi iemeslus, kas kavēja 129 pašvaldības nodrošināt savlaicīgu teritorijas plānojumu izstrādi un apstiprināšanu, secinot, ka lielākajā daļā gadījumu likumā noteiktā prasība varētu tikt izpildīta tuvākā pusgada laikā.

Pašvaldību vadītājiem tiks pieprasīts paskaidrojums par likumā noteiktā termiņa neievērošanu, lūgts minēt konkrētu pašvaldības teritorijas plānojuma izstrādes un apstiprināšanas laiku, kompetenci, kā arī tiks norādīts uz iespējamiem pašvaldības darbības un turpmākās attīstības ierobežojumiem.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas