Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sprūdžs: Saišu saraušana ar HansaWorld Latvia ir procesā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) jau kopš jūlija vairs nevada biznesa vadības risinājumu izplatītāju HansaWorld Latvia un patlaban viņa šī uzņēmuma kapitāla daļu pārdošana "ir procesā", teica Sprūdžs.

"Vadības grožus kādu laiku jau esmu nodevis. No jūlija beigām (kad dibināja Zatlera reformu partiju/ZRP) nav fiziski bijis laika piedalīties uzņēmuma vadībā. Tai pat laikā, domāju, atstāju uzņēmumu labā stāvoklī ar skaidru attīstības plānu diviem trīs gadiem," teica Sprūdžs.

Vaicāts, vai viņam izdevies pārdot HansaWorld Latvia kapitāla daļas, ministrs, kurš tika apstiprināts kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītājs 25.oktobrī, teica, ka "tas ir procesā" un viņa mērķis ir izslēgt jebkādas aizdomas par interešu konfliktu, jo VARAM cita starpā arī uzrauga valsts IT sistēmu un e-pakalpojumu attīstību.

"Jautājums ir par reorganizāciju, daļēju vai visa uzņēmuma pārdošanu - vai nu atpakaļ zviedriem vai kādam citam. Variantu ir daudz. Varbūt Latvijā ir iespējams arī uz laiku nodot savas daļas neatkarīgā pārvaldībā, taču es gribu atrasties situācijā, kur man nepārprotami nevar pārmest interešu konfliktu," teica Sprūdžs. Kā zināms, dažās valstīs uzņēmēji, kas nonāk atbildīgos valsts amatos, savas kapitāla daļas var nodot neatkarīgā pārvaldībā uz laiku, kamēr tie ir ministri vai augstas valsts amatpersonas.

Norādot uz saišu saraušanu ar HansaWorld Latvia, Sprūdžs arī atteicās komentēt Satversmes tiesas (ST) spriedumu, pamatojoties uz HansaWorld Latvia sūdzību, kurā ST atzina par neatbilstošu Satversmei Publisko iepirkumu likuma normu, kas ierobežo nodokļus maksājošo iepirkuma procedūru kandidātu un pretendentu tiesības.

"Tas nav mans, bet uzņēmuma, kuru vairs nepārstāvu, jautājums," sacīja ministrs. HansaWorld Latvia ST apstrīdēja likuma normu, kas noteica, ka publiska iepirkuma pretendentu izslēdz no dalības iepirkuma procedūrā, ja pretendenta darba ņēmēju mēneša vidējie darba ienākumi noteiktajā laika posmā ir mazāki par 70% no attiecīgās nozares darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem valstī.

Jau ziņots, ka HansaWorld Latvia pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās šā gada 30.aprīlī, strādājis ar apgrozījumu 475 000 latu apmērā un 1800 latu peļņu pretēji 31 000 latu zaudējumiem iepriekšējā gadā. Turpinot atgūšanos no ekonomiskās krīzes 2009. un 2010.gadā, šogad kopumā plānots 25% apgrozījuma pieaugums.

HansaWorld Latvia Latvijā pārstāv skandināvu starptautisko kompāniju HansaWorld Group, bet 2009.gada sākumā uzņēmumu no ārzemju investora nopirka Sprūdžs. Latvijā HansaWorld uzņēmuma vienoto biznesa platformu HansaWorld Enterprise izmanto vairāk nekā 500 dažādu nozaru uzņēmumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas