Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ST: dažus amatpersonu izteikumus "tiesnešu lietā" var uztvert kā atmaksu tiesai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sirmais
S
Spriediet, kā jums tīk tiesnešu kungi, bet to, ka tautai no jums nav nekāda labuma jūs noslēpt nevarat. Visi jūsu spriedumi,ja tos parsūdz starptaut. tiesās nes Latvijai zaudējumus.Noziedznieki soda vietā saņem prēmijas.Jūsu algas salīdzinot ar jūsu nekvalitatīvo darbu ir milzīgas.Jūs domājat,ka esat dievi zemes virsū, bet patiesībā esat ērces uz tautas miesas.
lno
l
un , atvainojos- nu:)
Populists
P
Nevajag šeit cepties par algām......man vairāk nekā 3 gadus nācās raudāt, lūgt, draudēt lai beidzot notiktu tiesas sēde un es varētu atgūt naudu no īstā vainīgā (dzērājs šoferis)....toties cietušā benzīntanka īpašnieks jau otrā nedēļā ar tiesas spriedumu un tiesas izpildītāju apķīlāja manu īpašumu..... (Starp citu, pēc tiesas sprieduma, tiesu izpildītājs 2 gadus vilka piedziņu, kamēr vainīgais pārrakstīja māju un mašīnu ...tā arī tos 5 tūkstošus nepiedzenot). INTERESANTI, CIK ŠĀDS TIESNESIS SAŅEM MĒNESĪ, DZĪVOJOT DEMOKRĀTISKĀ VALSTĪ ? ? ?
lno
l
Tā nu viņš ir - Endziņa laikā uzkrātais uzticības kapitāls ST un ir pilnīgi iztērēts...
Lode
L
Grūti uzticēties tiesnešiem, kurus nomoka liels parādu slogs. Vai beidzot nevajadzētu pieņemt likumu, ka cilvēki ar lielām parādsaistībām nedrīkst ieņemt augstus amatus?
Liva
L
Interesanti cik tad ir tas koeficients, jo 2000ls jau nu ne tuvu nav vidējā alga valstī, par valsts pārvaldi nemaz nerunājot. Un liela alga tiesnešiem absolūti negarantē tiesisku valsti.
riņķī apkārt
r
Taču šeit Latvijā vai visi ir gatavi atteikties no likuma prioritātes un tiesiskuma, lai tikai aiz skaudības +++ tātad Dombrovskim skauž tiesnešu algas un tādēļ ir sacelts šis troksnis? :) Man, kā latvietim ir pilnīgi vienaldzīgi, cik pelna tiesnesis Latvijā, līdz brīdim, kad tiesneša alga sāk apdraudēt valsts budžetu tik tālu, ka pat premjers to ir spiests pateikt skaļi, bet, ja par morāli - rietumu eksperti, lidztekus tam, ka piekrīt - Latvija sāk pamazām izkļūt no krīzes, norāda, ka šādi pretkrīzes pasākumi, kādi tika ieviesti Latvijā, vecajās "rietumu valstīs"nebūtu iespējami. Tur ļaudis izdemolētu valsti. Vai šāds LR iedzīvotāju novērtējums nenorāda uz augstu morāli un izpratni par valstī notiekošo? Es te runāju par lielāko daļu LR iedzīvotāju. Protams, jebkurā situācijā ir izņēmumi un pie šādiem "izņēmumiem" acīm redzot pieder arī LR tiesneši, lai cik tas būtu skumji
atbalstu
a
Cik var cepties? Kā redzams no komentāriem, Latvijā nav perspektīvu atkopties. Jo krīze pamatā jau nav ekonomikā, bet krīze ir galvās. Sabiedrības pamats ir tiesiska valsts. Principi. Tiesnešu alga ar likumu ir piesaistīta vidējai algai valstī, reiz koeficients. Tas ir godīgs princips, neatkarīgs no partiju iegribām. Ja labāk dzīvo visi, tad arī tiesneši saņem vairāk. Ja algas pazeminās, arī tiesnešiem pazeminās algas. Taču šeit Latvijā vai visi ir gatavi atteikties no likuma prioritātes un tiesiskuma, lai tikai aiz skaudības nepieļautu, ka kādam ir vairāk. Atsakās no skaidriem principiem, un atdodas Starptautiskā valūtas fonda un partiju kaprīzēm. Ar šādu domāšanu, bez tiesiskas valsts latviešiem nav nākotnes.
Buba
B
Spiest nedrīkst, jo viss taču ir samērīgi, - 600 tiesnešiem jāatrod 26 "ļimoni", 600 000 pensionāriem 129 "ļimoni".
jurists
j
ST aicina pirms sprieduma komentēšanas vispirms rūpīgi iepazīties ar tā saturu. Tiesa sprieda, kādā veidā ir pieļaujams izdarīt izmaiņas tiesnešu atalgojumu sistēmā, taču tā nevērtēja konkrēto atalgojuma apmēru, norāda ST. ============= Tad jau Saeima var savlaicīgi izdarīt izmaiņas gan likumā "Par tiesu varu", gan Satversmes tiesas likumā. un noteikt, ka visiem varas atzariem jābūt vienādam līmenim atalgojuma ziņā.
ha..ha
h
..tā TPistu 'tagadējā ''lielā runātāja'' ..nekad nav ņēmusi kā piemēru cilvēku ''kurš nav melojis 30 gadus'' :))))....un melo..nepārtraukti!!! Otrs variants viņa cenšas 30 gadus nepateikt taisnību!!!:)))
sep
s
Neesmu nekads kriminalnoziedznieks, bet man ir pamats uzskatit ka tiesnesiem ir nekada atbildiba par pienemtajiem spriedumiem. bet lagu gribas!
Zigis
Z
Kūtri, turi muti! Man arī samazināja algu, bet es neesmu no jūsu mafijas, man nav ne studiju biedru, ne korporatīvo saišu Satversmes tiesā, tāpēc savelku jostu un paciešu. Tāpat pēc kādiem 10 gadiem man pienāksies paciest un dzīvot bez pensijas, jo pateicoties tavai, Kūtri, angažētībai pensiju fonds būs notērēts pašreizējās pensionāru dzīrēs. Tāpēc turi muti, Kūtri!
Imants
I
Abrene jau parādīja kas ir Satversmes tiesa.
jaa
j
Kauns yiesnesiem.Darbs bez kadas slodzes -mierigi pipejot nepilnu darba dienu un bez jebkadas atbildibas par pienemtiem nepamatotiem lemumiem.Uzlikt par pienakumu katram tiesnesim personigi atmakst vinu atceltos spriedumus!!!Kauns!Kauns!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas