Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ST ierosina lietu par pensiju indeksācijas atcelšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautrais
j
Lēts joks no dotiem kungiem, Satversmes 1.un 109.pantam neatbilst viss, kas ir pieņemts ātrā skatīšanā, neviens no dotās kompānijas nav izteicis domu, kā atdosim parādus un kā pelnīsim naudiņu prieš ēšanas. Pagaidām tikai muldēšana bez pamatojuma.
Ieva
I
Manuprāt problēma ir nevis tajā: vajag vai nevajag indeksēt, bet gan apstāklī, ka mums nav nokārtotas "formalitātes"- tas ir izsludināts ārkārtas stāvoklis.
dzeris - tante
d
Tu esi par to pārliecināta? Pazīstu cilvēkus, kas smagi strādājuši gan padomju laikos, radot materiālas vērtības, ko tagad sekmīgi prihvatizētas, gan arī vēlāk, un patreiz saņem 150ls lielu pensiju. Tu vismaz zini, ka Lietuvā pie pensijām piemaksā arī no privatizācijā iegūtiem līdzekļiem?
Tante
T
Indeksēt pensijas pensionāriem šobrīd,kad valstī ir totāla krīze -amorāli.Tie cilvēki,kuri godprātīgi strādājuši,arī šobrīd saņem normālas pensijas salīdzinot ar strādājošiem,kuriem tiek izmaksāta minimālā alga.Lielākie bļāvēji kā parasti ir cilvēki,kuri jaunībā slinkumu lāpījuši.
Fils
F
Ļoti labi! Šķēle bija tas, kas pieņēma likumu, ka jāatvelk iedzīvotāju ienākuma nodoklis no pensijas daļas , kas pārsniedz minimumu. Pagājuši daudzi gadi, bet neviens to neatceļ. Kad rosina aplikt ar nodokli dividendes, tad bagātie raud, kad jāapzog pensionārus un maznodrošinātos, tad kauna nav.
pensionārs
p
Kreituse teica pa rādio-1, ka valdība iztērējusi visu pensiju iekrāto miljardu. Arī uz procentiem nekas nav nolikts. No procentiem bankā varēja sakrāt daudz vairāk par 10milj. Ls. Kapēc par to visi premjeri un Saeima klusē?
Kārlis
K
Jums pilnīga taisnība - šajā s...... valstī vienmēr visu dara ačgārni - redz pensionāriem ar savu simts latu pensija,jāglābj šī valsts,ko iizlaupījuši "treknie",bet tos aiztikt nedrīkst,jo esot kaut kāds tur "tiesiskās paļāvības"princips,kas,iepretīm pensionāriem,protams nav spēkā un t.s."labējie" nabagus nemaz nedrīkst aizstāvēt.
l`avocate
l
un kas paliek ar 2% otrajā pensijas līmenī? vai tad 109.panta noteikumi uz pārējiem, nākamiem pensionāriem neattiecas?
dzeris
d
Skaidrs, ka kamēr valsts un pašvaldību birokrātija nemaz netaisās reformēties un turpina dzīvot tikpat trekni, ir ļoti netaisnīgi sākt taup;īšanu uz vismazāk nodrošināto rēķina. Skaidrs, ka tās lielās pensijas jau nu jāindeksē nav, it īpaši tās, kas "nopelnītas"kad Šķēles laikā burtiski uz pāris nedēļām izmainīja likumu, lai daži var uzvārīties, tās varētu arī uz laiku samazināt, tāpat arī visas pārējās, kas virs 500ls.
Ērglis
Ē
No vienas puses labi - vai nu valdībai būs taisnība un visiem būs mutes ciet, vai arī valdībai būs jāsakasa 13 milijoni. Nevarēs tērgalēt un lamāt cits citu, būs jāpieņem tiesiskā patiesība tāda kāda tā ir.
:-(
:
OK, indeksēs, bet turpmākos gadus koeficients būs mazāks par 1.
:-(
:
OK, indeksēs, bet turpmākos gadus koeficients būs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas