Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ST: māmiņalgu samazināšana strādājošajiem vecākiem atbilst Satversmei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mg
M
Bet varbūt Saeimai vispār vajadzēja pieņemt Zālamana lēmumu, ka pabalsts ir katram vecākam puse no algas un ir vienalga strādā vai nestrādā? Jo nodoklis jau ir jāmaksā abiem vecākiem, tad nevar izvēlēties vai to maksās tēvs vai māte, tad lai arī pabalsts ir abiem vecākiem.
Ezis
E
Piedodiet ,bet ir jābūt stipri trakam ,lai šajā valstī ,kas rūpējas tikai par ierēdņiem laistu bērnus pasaulē. Tā nu nekš valsts atcerēsies tos bērnus ,kad vajadz;es nodokļus tos nu viņi noteikti nesamazinās.
politiskas prostitūtas
p
ST ir pieņēmusi politisku, nevis juridiski pamatotu lēmumu.
Ezis
E
Vairs jau nebūs 70 %, bet gan pabalsta griesti 350 Ls + 50 % no starpības starp 70 % algu. Tas gan nav godīgi. Jo ne visiem abi vecaki strada, un nomaksajot komunalos, nesanak pat iztikas minimums uz vienu cilveku.
TasPac
T
Varbūt neesmu pamanījis. Kāds var pateikt par kādu kopējo summu tad īsti ir tā visa lieta? Man jau kaut kā liekas, ka, ja būtu ievērojuši kaut vai normālu praksi, kā tas ir citās valstīs - tiesisko paļāvību (neņemt vismaz nost tiem kam jau kaut kas piešķirts), tad tā summa nemaz tik liela jau nebūtu un arī cilvēkiem būtu lielāka paļāvība uz valsti kā tādu (tai skaitā arī jautājumā par nodokļu maksāšanu). Bet tagad kaut kā dumji (kā jau parasti Latvijā) tas viss ir sanācis.....
dingo
d
tad nu tiem, kas uzskata - ka strādājošu vecāku pabalstīšana ir lieka. es nestrādāju jau pirms bērna piedzimšanas, jo attiecīgā firma bankrotēja. Līdz ar to nekāda maternitātes pabalsta utt. man nav. Vienīgā nauda, ko es varētu saņemt ir 50 ls mēnesī kā nestrādājoša māte. Labi ka ir vēl tāda tētiņu alga, kad vīrs strādā un var saņemt pusi no algas piedevām, citādi būtu dimbā.
lasītāja
l
Es no savas šajos krīzes laikos ļoti labās algas maksāju arī "ļoti labus" nodokļus. Būtībā bērna kopšanas atvaļinājumā mani ienākumi (māmiņas alga) būs krietni zemāki par patreizējajiem ienākumiem likumdošanas dēļ. Oficiāli piepelnīties nevarēšu - ja strādāšu kaut vai 1/4 slodzes, mans pabalsts būs apaļa nulle! Kas ta valstij ir labāk - ka es sēžu mājās un saņemu pabalstu, vai arī ka es saņemu pabalstu + maksāju nodokļus? Būtībā likmdošana motivē mani piehaltūrēt neoficiāli un nodokļus nemaksāt vai arī noformēt darba algu uz citu personu.
nelegālis
n
šajā valstī visbiežāk vinnē tie, kuri strādā nelegāli
Huga
H
Neatbalstāma sistēmu būtu ja abi vecāki strādā, bet ja piemēram mamma nestrādā bet pabalsts tiek "saņemts uz" tēvu tad tas manā skatījumā ir pilnīgi ok, jo nodokļi tomēr taču ir samaksāti, šis pabalsts tiek rēķināts no nomaksātajiem nodokļiem. Jo tad ģimenes tiešām var audzināt bērnus. Jo patreiz sanāk tā ,ka mammai ir obligāti jāiet strādāt kādu laiku , lai saņemtu pabalstu, ja ģimene vēlas vēlvienu bērnu. Respektīvi sliktākā stāvoklī ir tās ģimenes kuras tiešām domā par saviem bērniem un strādā valsts nākotnei, tādas kurās mamma dzīvo mājās ar mazo un pēc kāda laika sagaida vēl kādu pēcnācēju, savukārt tēvs centīgi strādā. Normāli būtu, ka valstī ģimene tiktu sākta skatīta kā pamatšūna vērtējot ģimenes kopējos ienākumus, nepieciešamību pēc atbalsta utt.
pilnīgi piekrītu!
p
nu tad arī nevajag bļaustīties par "mūsu nodokļu maksātāju naudu". paši jau vien šo valsti čakarējam. līdz šim neesmu strādājis nevienā darba vietā, kur par mani maksātu pilnus nodokļus. jo, kā zināms, latviešu nacionālais sporta veids ir nodokļu nemaksāšana. tātad - kādi mēs, tāda valsts. varbūt tiešām būtu laiks katram sākt ar sevi pašu.
dzeris - Nelieši
d
Tiem bērniem būs vecāku gēni, un, ja vecāki pieraduši tikai prasīt no valsts, tāpat darīs arī bērni, tā ka nevienu viņi neuzturēs.
Triumfs
T
Tas ir Jaunā laika un ZZS triumfs! Viņiem tomēr izdevās apčakarēt jaunos vecākus!
Stulbums
S
Šai valstij nodokļu maksāt ir stulbums. Valsts tāpat apčakarēs. Un Satversmes tiesa atbalstīs apčakarēšanu.
jautājums
j
Nu jā....Kad tiesnešu algas un pensijas , tad samazināt nedrīkst ! Jo neatbilst Satversmei.... Ja jaunie vecāki vai bērni, vai mirstošam bērnam zāles neapmaksāt...Tad maziniet tik nost ! Viss čikeniekā ! Nu ir jau tā Temīda akla....Bet vai tiem ST tiesnešiem nemaz nav kauns tautai acīs skatīties? Vai arī akli ?
pilnīgi piekrītu!
p
smiekli nāk par šādiem tekstiem "mūsu nodokļu maksātāju nauda"! baigi jau nu Latvijā visi apzinīgi maksā nodokļus. un pie tam nevajag pārspīlēt - atbalsts tiek sniegts. ja tev piedzimst bērns un tu ar viņu dzīvo mājās, tad tu no valsts saņem pabalstu, ko aprēķina no tavas iepriekšējās vidējās izpeļņas. nevajag bērnu uztvert kā darījumu ar valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas