Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Stankevičs: Lai sabiedrība atdzimtu, godīgi jānosauc prioritātes un jārunā par tām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
elija
e
Cilvēks virs zemes brīvs nav nekad, vismaz pats no sevis nē un pietiek uz debesīm paskatīties, lai saprastu, ka brīvība kā tāda nemaz neeksistē. Bet Ziemsvētki ir cerība uz gaismu un dzīvību, un "svinēt" nav obligāti- pietiek, ja cilvēks dvēselē gavilē.Saulgrieži ir vienmēr- arī pavasarī un rudenī, tie mūs tuvāki nāvei nes, bet neticīgiem cerību (uz dzīvību) paliek arvien mazāk. Diemžēl.
bikova
b
Ir pasaulē šausmu lietas no kurām der izvairīties, proti, no agnostiķiem un herētiķiem-tie ir sava veida "melnie caurumui".
Weihnachten
W
Jā, bet sātans nesnauž arī Ziemsvētkos, jo viņam brīvdienu nav- palūkojiet šo kņadu ielās! Pastaro Tiesu diemžēl neviens nevarēs apiet- ne dzīvie, ne mirušie un tieši Pastarās Tiesas dēļ ir vērts šajā pasaulē dzīvot, jo apziņa, ka visi tavi vārdi un darbi ir pie Dieva saskaitīti, ir patiesais stimuls ar cerību raudzīties nākotnē gaidot uz Dievu un gaišā priekā Ziemsvētkus SVINĒT!---------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ -------P.S. Ja ir kāda lieta, par ko nekādos apstākļos nedrīkst jokot, tad tā ir - elles uguns, jo tā ir šausmīga realitāte.Zoja Monroza to pavisam noteikti zin.
zemnieks
z
Tad kad Latvieši svinēja Ziemas Saulgriežus mēs bijām brīva tauta, brīvā zemē .Kad sākām svinēt ziemassvētkus mēs kļuvāv par vergiem-dzimtcilvēkiem un atstrādājām savas klaušas mācītāj muižās.
Kivi
K
Lasot vienu otru komentāru, saprotu, ka šī intervija, tāpat kā jebkura priestera teiktais, līdzīgi kā Jēzus minētais līdzībās, kritīs kā sēklas, diemžēl arī uz akmeņiem un neauglīgā zemē. Es gan ceru, ka reizēm arī uz akmeņiem aug koki, taču šādu brīnumu kļūst arvien mazāk. Neesmu katolis, bet vienu zinu droši - pasaule, trakajā skrējienā pēc labklājības, šķiet drīz vien sasniegs savu galu. Gudrie mācās no citu kļūdām, bet muļķiem nepietiek ar savējām. Ja cilvēkam, kurš trekno gadu laikā tika ierauts kredītu dzirnavās, vienīgie secinājumi - jābrauc uz britiem peļņā, tad te vairs nav ko daudz runāt... Būtu jau labi, ja cilvēki reiz saprastu, ka daudz ir nevis tam, kam ir daudz, bet tam kam pietiek... taču šādi laiki nekad šķiet nepienāks. Atliek vien samierināties, ka tad kad pienāks pastarā tiesa būs jācieš visiem, arī tiem, kas vismaz kaut ko bija sapratuši. Un vienīgā atšķirība būs tā, ka ticību dvēselē nostiprinājušie, zinās, par ko un kādēļ, kamēr pārējie turpinās šķendēties, ka elles uguns zem kaimiņa katla ir karstāka, nekā zem paša. Vismaz šajā - Ziemassvētku laikā, varētu padomāt ne tikai par sevi, bet par saviem mīļajiem un atvērt sirdi mieram un gaismai.
Agnostiķis
A
"Civilizācija ir laba lieta, bet pats par sevi tehniskais progress, ja nav garīguma, vardarbību nemazina" - Šī ir ierasta doma, kuru patīk sludināt prestieriem, bet tā tas nav. Domstarpību avots ir tajā, ka ar garīgumu priesteri un pārējā pasaule, kuru tā kā grib iekaustīt priesteri, saprot atšķirīģas lietas. Bet vardarbība pasaulē tomēr mazinās. Paskatieties kaut vai uz Latviju. Agrāk nāves sods bijis inctitucionalizēts, šobrīd šī soda nav vispār. Protams, jūs varat man iebilst, ka padomju laikā noziegumu bijis mazāk. Jā, tik tiešām, mazāk. Tomēr Latvija ir savā ziņā izņēmums. Ja mēs skatātimies uz pasauli vispār, tad tomēr vardarbība mazinas: kaut vai tāpēc, ka karu kļuvis mazāk. Jums tomēr jāatzīst, ka II pasaules karš bijis pirms 65 gadiem, tas ir gandrīz cilvēka mūžs. Un: visās valstīs nāves sods tiek piemērots jo retāk, un daudzās, ka ES, atcelts vispār. Tāpat vispārzināma patiesība, ka cilvēka mūžs šobrīd ir kļuvis ilgāks. Tas ir objektīvi. TĀTAD, JA CILVĒKA MŪŽS KĻUVIS ILGĀKS - KUR TAD IR TĀ VARDARBĪBAS PIEAUGSME? Protāms, ka infantīliem cilvēkiem, ar kuriem bieži vien ir darīšanas kultu darbiniekiem, ārvien liekas, ka vardarbība pieaug, un ka visa pasaule karo pret viņiem. Bet nevajadzētu ļauties viņu histerijai un jāatzīst objektivitāte: mēs dzīvojam drošāka un labāka pasaule, nekā mūsu senči.
SKATĪTĀJS
S
Ļoti prasta ,,politiska,, runa ar špikeri.
Ministry of Truth
M
Divi tūkstoši un desmit gadu ir pagājuši, rezultāti nav visai sekmīgi. Drīzāk laiks atzīt, ka, lai mainītos viss, ir jāmainās arī baznīcai. Es neticu vienpusējai prioritāšu nosaukšanai - tā ir varas izrādīšana.
Zi
Z
Veči, man toč nav laika ar Dievu sarunāties! Kad pazvana, palīdzu caur sevi, cik protu, bet visu laiku ar to noņemties nav laika. Lai baznīctēvi ar to ņemas. Tāds darbs. Kādreiz kādam cienījamam mācītājam paprasīju, vai viņam ir pilnvara pārstāvēt Dievu. Zin, viņš neko nevarēja parādīt. Stāstīja kaut kādu murgu, par ko pat Kristus smietos. Lai gan nesmietos. Aiz pieklājības. Bet Stankēviča vārdos tomēr der ieklausīties.
domā loģiski
d
Civilizācija ir laba lieta, bet pats par sevi tehniskais progress, ja nav garīguma, vardarbību nemazina! Pasaule gan evolucionē pēc Dieva griba, bet cilvēka izaugsme atkarīga no viņa IZVĒLES! Automātiski - ar civilizācijas izplatīšanos - labāks nekas nepaliek Tam pierādījums ir OTRAIS PASAULES karš! neaprakstāmas ciešanas - viscivilizētākajā pasaules daļā - Eiropā! Abās pusēs zinātnieki ar kaismi radīja arvien varenākus nāvekļus un izglītoti pasniedzēji mācīja skolēniem totalitāras ideoloģijas - tai skaitā "zinātnisko ateismu" ... Tas tā nebūtu, ja mēs klausītu Nācarieša ieteikumiem.. un patiesi sekotu Viņa piemēram - kā to demonstrējuši izcili kristieši - sākot ar Kalkutas Terēzu un beidzot ar Albertu Šveiceru un Asīzes Francisku
Agnostiķis
A
Kā jūs to zināt.
draudzes locekle(no laukiem)
d
Apņirgāt Dieva 10 baušļus nav nekāda māksla, bet dzīve ir īsa un tad - uz tiesu!
Agnostiķis
A
Doma ir skaidra, un tajā domā nav nekā jauna, tā ir tāda kā visiem zināma patiesība: pasaules evolūcija izpaužas tādējādi, ka pasaule pakāpeniski civilizējas, un vardarbības līmenis tajā iet mazumā. Vienīgais, pašā intervijā neatradu domu, ka "pieaug izvirtība", bet to lasīju pavirši, jo vnk žēl laika. Liekas, šī doma ir bijusi arhibīskapam kādā citā intervijā.
domā loģiski
d
Palasi pats un padomā - kas ar to domāts? Citēju Tev speciāli ateista komentāru, kas izlasāms iepriekšējā lappusē: /pieaug izvirtība" - es saprotu, ka "kristiešiem", sevišķi no jaunpievērstajiem, seno laiku vēsture nekad nav bijusi zināma, bet te viens "kristietis" pats savus rakstus nelasa. Jau grēka plūdu laikā, tātad vēl pirms šumeru 1. dinastijas, izvirtības līmenis esot bijis tāds, ka kristiešu dievam nekas cits neatlika kā sarīkot pasaulē pirmo genocīdu un apslīcināt gandrīz visu cilvēci, ar dažiem izņēmumiem. Tas bija vismaz pirms 4000 gadiem. Ja no tā laika "izvirtības līmenis" vēl pieaugtu, tad civilizācija sen būtu beigusi pastāvēt. Tas pats arī par vardarbību. Speciāli "kristiešiem", kas nav apguvuši seno laiku vēstures kursu, atgādinu - toreiz ienaidnieka pilsētas iznīcināja. Pavisam. Ninīve, Horsabada, Kartāga, Persepole tika iznīcinātas un vairs nekad neatjaunojās. Kāds ir "vēl lielāks vardarbības līmenis"? Varbūt tas, ko kristieši 16. gs. izdarīja ar acteku civilizāciju? Vai Bērtuļa naktī, kad vieni kristieši apkāva citus "tikai tāpēc, ka viņi dzied franciski tos pašus psalmus, ko mēs dziedam latīniski" (c) Portoss, "D'Artanjans un trīs musketieri"./ Vai tas nav murgs??
Agnostiķis
A
Kur tad ir tā "Ateista" (ateisma) aprobežotība, jūs nepapūlējāties izskaidrot. Toties neesat skops uz apvainojumiem, tādiem, kā "tumsonis", "nezina faktus", "nemāk argumentēt", un, kronis jūsu rūpjībai -, "murgains", "svinēt svētkus pie spirtota dzēriena", ko jūs pats esat izdomājis un savā augstprātībā apvanojis "Ateistu". "Skaidrā prātā ko tādu neraksta", jūs nevajadzīgi apvainojāt sarunas biedru, ar to demonstrējot savu nedrošību un, starp citu, arī neticību. Jo jūsu mācība tomēr māca kaut ko citu, proti, tuvākmīlestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas