Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Starptautiskā aizdevuma procentu maksājumi šogad būs 90 miljonu apmērā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fricis
F
Skumīgi, ka valsti vada nesaimnieciski domājoši ļautiņi, piemēru tam ir daudz, bet nu uzskaitīšu dažus: 1. IKP pieaugumu, kas iegūts uz vairākas reizes lielāku parāda pieaugumu, cilvēki sauc par izaugsmi; 2. Šo pašu parādu nevienam jau no sākta gala nav bijis domas atdot - vai viņi ir iedomājušies, ka pēc "pārfinansēšanās" būs nevis 90 miljoni gadā, bet, piemēram, 190? 3. Aizņemas naudu un tērē to faktiski patēriņam (nevis attīstībai), vai cilvēki apzinās, ka šādi "investētu" naudu atdot pat teorētiski ir ļoti grūti? 4. Vārdus "sociālais budžets" un "pamatbudžets" uzskata par smilškastiņu, kurā smiltiņu kaudzīti var iebērt bedrītē un bez nekādām sekām iegūt līdzenu virsmu; 5. Neviens nav spējīgs kvalitatīvi padiskutēt, kāpēc devalvācija būtu vai nebūtu labāka par "fiskālo konsolidāciju"; 6. Neviens nav varējis argumentēti izskaidrot, kāpēc mums vajag vai nevajag EURo; 7. Pat šobrīd valstij nav normāla stiprināta vidēja un ilgtermiņa attīstības plāna; 8. Nodokļus cilvēki uzskata par rotaļlietu, ar kuriem var iekasēt naudu, nevis izmantot kā instrumentu kāda noteikta mērķa sasniegšanai.. Varētu turpināt, bet rezumē ir vienkāršs - neviens saprātīgi domājošs cilvēks nerīkotos ar savām finansēm tādā veidā, kā to šobrīd dara Latvijas valsts. Un tas, ka šādas lietas iet cauri, un starptautiskā sabiedrība pat applaudē, tas ir vienkārši vājprāts. Variet, ja gribat, to nosaukt par globalizāciju, bet es redzu, ka tas ved nekur citur kā vienā dziļā grāvī. Labi organizētā grāvī.
nesaki nesaki .....
n
02.01.2011 17:26 Vai jūs labi sapratāt, ka tie ir tikai procenti. Pamatsummu arī nāksies atdot. - PAMATSUMMU NO NĀKOŠĀ GADA VAI TIK NAV.
nesaki nesaki .....
n
"Terorists 02.01.2011 14:00 Un tādēļ BIKSĪŠA valdība taisās aizņemties vēl 700 milj. lai šamējie ar sponsoriem un birokrātiem nenosprāgtu badā.Un viss ko teica publiskajā telpā VIENOTĪBAS JAZDAKOVA ir tikai kārtējais apliecinājums tam kad VIENOTĪBA + ZZS -AMPELMAŅU UN KLAUNU sakopojums valdībā un parlamentā." Tik duadz jau dalībniekiem ( rimševicam un visiem KONSULTANTU PULKIEM tsk. ) elementāru zināšanu bija, lai saprastu, ka tā DONORĒŠANA, SAUCAMĀ, ir PRASTS AUGĻOTĀJU BIZNESS, tā kā ar ................................ "AMPELMAŅU UN KLAUNU sakopojums valdībā un parlamentā" laikam gan, ka tikai piesedzas - apakš tā NEVAR NEBŪT SMUKAS SAMAKSAS PAR PADARĪTO NP "donoru" puses .- ko ko, bet norēķināties ar tiem, kas viņiem palīz naudu taisīt, ŠITIE CILVĒKI PROT PRECĪZI, un pieturās pie tā ar ī precīzi - vismaz VISU TO LAIKU, kamēr pastāv cerības, ka dabūs vēl - - un šeit vēl cerību jūra, tā kā 90 mio turp, un kaut cik mio bez papīriem atpakaļ .....
humors un satīra
h
Par to piesaisti, kā sarkanais biedrs iedomājas valūtas kursa pazemināšanu bez devalvācijas?
humors un satīra
h
Biedrs piekasīgais aritmētiķis tikai aizmirsa, ka teikums ir no paziņojuma presei, nevis budžeta, un izlikts ziņu portālā, nevis iesniegts parlamentā. Varētu domāt, ka komentētāji tagad vilks ārā kalkulatorus un izdarīs profesionālu revīziju :D Un ja jau paliela daļa komentētāju nav spējīga izlasīt pat paziņojumu, tad ko jūs nabadziņi darītu, ja jums bīutu jāvērtē budžets?
daunitis
d
Atcerēsimies, kādas valsts dienestā ir Urbis. Ne jau Latvijai viņš kalpo.
Lelle
L
Te ganās vismaz 2 mani kloni.
Revolt
R
Par to piesaiti eiro tas ir pats par sevīm saprotams ka šāda prakse ir jāizbeidz un tas nemaz nenozīmē automātisku devalvāciju.No šādas prakses ir ateikušās lielākā daļa valstu kas jau ir izbaudījušas finanšu tirgus liberalizāciju un dolarizāciju.Par to iekšējo un ārējo parādu es jautāju neviss jūs.Paldies par skaidrojumu no kā izriet ka iekšējo parādu atmaksa ir prioritāra un liekama valdības dienas kārtībā kā punkts Nr1.
K2
K
Atvainojos, iepriekšējā komentārā iesprucis lieks "h" (Wishful), Droši vien krievu valodas h burta lietojuma ietekme PSRS pavadītā jaunībā. Tas nebija tā domāts. Kaut kā automātiski. Lūdzu atvainot.!
K2
K
Mūsu diskusija kaut kā lēkā. Jūs piemirsāt atbildēt uz manu iepriekšējo jautājumu - ir, vai nav starpība starp iekšējo un ārējo parādu (skat iepriekšējo komentāru). Attiecībā uz jūsu pēdējo jautājumu, tiešām angliski reizēm lasu, ir tāds grēks. Es nepaslinkoju un sagūglēju jūsu Marshall Auerback citātu, taču tur atklājās tāda ķeza: Jūs esat kaut kā nejauši nogriezis viņa receptes pirmo, pašu būtiskāko punktu: "1) Drop the peg to the euro, which functionally acts like an gold standard external constraint." (rekomendāciju devalvēt LVL ), un pārējos punktus pārnumurējis tā, lai tie sāktos ar No1. It kā tāda 1. punkta oriģinālā nekad nebūtu bijis. Tā darīt nav labi. Bet pārējie punkti ir realizējami tikai un vienīgi komplektā ar šo te 1. punktu. Citādi tie ir "whishful thinking", kā jaunlatvieši, kas drusku māk lasīt angliski tagad svarīgi teiktu.
Revolt
R
Ceru ka jūs lasāt angliski. Iceland, Latvia and Greece are all in a position to call the bluff of the IMF and EU. In an October 1 article called "Latvia - the Insanity Continues," Marshall Auerback maintained that Latvia's debt problem could be fixed over a weekend, by a list of measures including (1) not answering the phone when foreign creditors call the government; (2) declaring the banks insolvent, converting their external debt to equity, and having them reopen with full deposit insurance guaranteed in local currency; and (3) offering "a local currency minimum wage job that includes healthcare to anyone willing and able to work as was done in Argentina after the Kirchner regime repudiated the IMF's toxic package of debt repayment."
K2
K
"Jā tas ir "goverment debt" jeb ārejais+iekšējais parāds kopā.Vai ir liela starpība vai valdība paliek parādā pensionāriem vai ārējiem kreditoriem?Gaidu izvērstāku atbildi." Jā, starpība ir, un turklāt *gigantiska*, es atkārtoju, gigantiska. Es brīnos, kāpēc šeit vēl būtu nepieciešami kaut kādi paskaidrojumi. Nu labi, mēģināsim. Ja, pieņemsim uz brīdi, šis LV parāds būtu iekšējs, teiksim, tikai LV pensionāriem, nevis ārējiem kreditoriem, tad pašreiz diskutējamā parāda procentu atdošana - nieka 90milj. LVL notiktu tieši šiem te pensionāriem, nevis bagātajiem onkuļiem kaut kur ārpusē. Vai tad tā nav "neliela" starpība?!
Revolt
R
Jā tas ir "goverment debt" jeb ārejais+iekšējais parāds kopā.Vai ir liela starpība vai valdība paliek parādā pensionāriem vai ārējiem kreditoriem?Gaidu izvērstāku atbildi.
K2
K
"Nē es nepārrakstījos.Japānas parāds ir 7,47 triljoni$ kas ir 7 reizes vairāk kā Lielbritānijai.Vismazākais parāds ir Krievijai,Kazahstānai,Botstvānai,Angolai un Lībijai." Man izskatās, ka jūs jaucat kopā valdības parādu ar valsts parādu kopumā relatīvi pret pārējo pasauli. Šis lielais Japānas valdības parāds ir pamatā *iekšējs* parāds pašas Japānas iedzīvotājiem un firmām. Attiecībā pret ārpasauli Japāna kopumā ir smagos plusos (otrā pēc Ķīnas, kā jau minēju). Ja Jūs domājat, ka tā nav, tad izstāsiet, kam tad īsti (ārpus Japānas) tie samuraji īsti ir parādā. Tā ir pavisam cita situācija nekā amerikāņiem- bet viņi drukā $$$. Vai arī Latvijai - mūsu valdības parāds pamatā ir ārējais parāds, un tāpēc mēs varam būt daudz mazāk pašapmierināti nekā "dziļi parādos iegrimušie" japāņi.
saistošā aritmētika
s
... sevišķi daudzsološs, lai arī vairuma lasītāju veiksmīgi nepamanīts ir teksts : "... 2011.gadā procentu maksājumi par starptautiskā aizņēmuma programmas aizdevumiem plānoti APMĒRAM 90 miljonu latu apmērā, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Baiba Melnace..." Izcēlums mans ... Ja jau FM pat aizdevuma procentus plāno un rēķina APMĒRAM ... Tad nav jābrīnās, ka budžets ir "UZ VARBŪT"...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas