Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Startējot vēlēšanās, uzņēmējos gatavojas ieklausīties vairākas partijas

Partiju apvienība Par labu Latviju!, kuru veido Tautas partija un LPP/LC, nav vienīgā, kura Saeimas vēlēšanu kampaņā piesaka sevi ar uzsvaru uz uzņēmēju interešu aizstāvību un darbībā plāno ņemt vērā biznesa aprindu viedokli. Saskaņas centrs jau ir noslēdzis sadarbības līgumu ar maijā dibināto Latvijas Uzņēmēju biedrību, kura gatavo līdzīgus līgumus vēl ar vienu vai diviem politiskajiem spēkiem. Lauku uzņēmēju interesēs plāno ieklausīties Zaļo un Zemnieku savienība, šodien raksta laikraksts Diena.

Toties premjera pārstāvētais Jaunais laiks par partijas pienākumu uzskata nodrošināt līdzsvarotu valsts attīstību un visu sabiedrības grupu interešu pārstāvību, neizceļot tikai uzņēmējus, Dienai sacīja JL līdere Solvita Āboltiņa. Viņa uzsvēra, ka JL jau tagad sadarbojas ar uzņēmējiem un ieklausās viņu ierosinājumos, par to liecinot tas, ka biznesa pārstāvji ir pauduši atbalstu ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL), kad opozīcija ierosināja ministra demisiju.

Attieksmes maiņu, kas ir galvenais, ko no partijām vēlas sagaidīt visi Dienas aptaujātie biznesa cilvēki, sola ne tikai reitingu tabulu galvgalī esošās partijas, bet arī Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kas startēs kopā ar Visu Latvijai! un piesaka sevi ar tēvzemiešu līdera Roberta Zīles ekonomisko programmu, gan vairākas nelielas ietekmes partijas, kas jau nosaukumā Ražots Latvijā pasaka, kas būs tās kampaņas prioritāte.

«Mums nav pašiem jāsēž Saeimā. Tas jau būtu ārkārtas stāvoklis, bet mums ir jāmēģina līdz tiem, kas sēž Saeimā, saprotamā veidā aiznest savas idejas, jo tagad viņi ignorē cilvēkus, kas šajā valstī rada vērtības,» Dienai teica viens no Tautas kustības Par labu Latviju! dibinātājiem Atis Sausnītis. Viņš kustību pārstāv arī Tautas partijas un LPP/LC veidotās partiju apvienības Par labu Latviju! valdē. Tieši šī apvienība pretendē būt uzņēmēju interešu pārstāve 10.Saeimā.

Viens no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta līderiem Vidzemē būs Andris Bērziņš, kurš līdz jūnija sākumam bija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents, bet no šī amata atkāpās pēc lēmuma startēt Saeimas vēlēšanās, jo tas nav savienojams ar darbību kamerā. A.Bērziņš nav nevienas partijas biedrs, bet ZZS viņam uzticējusi veidot saikni ar uzņēmējiem, kuru intereses veiksmes gadījumā Saeimā varētu pārstāvēt ne tikai A.Bērziņš - vēlēšanās plānojot kandidēt arī Vidzemes Agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības direktors Indulis Jansons un vēl vairāki lauku biznesa pārstāvji.

Saskaņas centrs ir izveidojis uzņēmēju klubu, kurā ir dažādu nozaru pārstāvji, kas atbalstījuši šo politisko spēku, un viņiem ir tiesības tikties ar SC vadību, deputātiem. Tā Dienai stāstīja Saskaņas līderis Jānis Urbanovičs. Viņš uzsvēra, ka uzņēmēji paši politikā neies, jo tad viņiem jāatstāj savs bizness, taču tiem, kas ir ziedojuši partijai, ir tiesības tikt uzklausītiem un izteikt savas idejas, kuras politiķiem jācenšas īstenot.

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu laikrakstā Diena lasiet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas