Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Štokenbergs: darbaspēku ieved sliņķi

Aigars Štokenbergs uzskata, ka valdība pieņēmusi tuvredzīgu lēmumu, trīs reizes samazinot nodevu par darbaspēka ievešanu no ārvalstīm. To viņš sacīja intervijā Latvijas avīzei. A.Štokenbergs pirmdien klajā nāks ar savas jaunveidojamās partijas rosinātajiem pasākumiem, ko darīt sociālās jomas un ekonomikas uzlabošanai.

“Valdības uzdevums ir pārkvalificēt darbaspēku, piešķirt līdzekļus ražošanas modernizācijai… Vēl vairāk – tai ir jāsamazina darbaspēka nodokļi, jo šie pārāk augstie nodokļi traucē uzņēmējus noturēt apgrozījuma līmeni. Mēs runājam par praktisko pusi, bet arī ekonomikas teorijā nav iedomājams modelis, kurā pietrūktu darbaspēka. Ekonomika vienmēr pielāgojas tam darbaspēka apjomam, kāds valstī ir,” uzskata A.Štokenbergs. Viņš prognozē, ka bezdarbs drīz pārsniegs 10 procentus.

Viņš uzskata, ka “darbaspēka ievešana ir raksturīga sliņķiem” un, ka ministrijās trūkst speciālistu ar vīziju par valsts attīstību.

A.Štokenbergs, kurš organizēja parakstu vākšanu Par pensiju likuma grozījumiem ir pārliecināts, ka valsts var atrast naudu pensionāriem.

“Šodien mēs sīki un smalki ar aprēķiniem un diagrammām informēsim, kur ņemt naudu pensionāriem. Mēs esam pārliecināti, ka budžetā vēl varam dabūt vismaz 500 miljonus latu,” sacīja A.Štokenbergs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas