Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Štokenbergs izslēgts no Tautas partijas

Tautas partijas valde piektdien izslēdza no savām rindām reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu. Viņš izslēgts par partijas šķelšanu. Jau tuvākajā laikā premjers Aigars Kalvītis prasīs arī viņa demisiju.

"Man piezvanīja premjers Aigars Kalvītis un informēja, ka Tautas partijas valdē ar balsu vairākumu esmu izslēgts no partijas par tās rindu šķelšanu un jau tuvākajā laikā Kalvītis pieprasīs manu demisiju," intervijā Latvijas Radio teica Štokenbergs.

"Nevienam nav nekāds noslēpums, ka jau ilgāku laika esmu paudis savu viedokli par Andra Šķēles ietekmi partijā, un šodien ir redzams rezultāts," komentēja Štokenbergs.

Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis žurnālistiem izteicās, ka Štokenbergs apzināti darbojies pret partiju, lai arī ir bijis tās valdes loceklis, un savu nostāju partijas biedriem darījis zināmu caur avīzēm, vēsta LETA.

Vienīgais, kurš balsoja pret Štokenberga izslēgšanu no partijas rindām, bija ārlietu ministrs Artis Pabriks, kurš piektdien demisionēja.

Štokenbergs šobrīd atrodas komandējumā Spānijā un Tautas partijas valdes sēdē nepiedalījās. Latvijā viņš atgriezīsies pirmdien. Viņš negrasās aiziet no politikas un plāno atjaunot Saeimas mandātu.

Neoficiāli kļuvis zināms, ka Štokenberga vietu varētu ieņemt kāds cits Tautas partijas pārstāvis. Kalvītis to izlems tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas