Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Štokenbergs: mēs jau pirms pusgada piedāvājām to, ko valdība dara tagad

Sabiedrība citai politikai (SCP) jau jūnijā bija sagatavojusi risinājumu arvien drūmākajai ekonomiskajai situācijai, un pirmdien tikšanās laikā Rīgas pilī dokumentu pakete iesniegta arī Valsts prezidentam un Ministru prezidentam, Dienai sacīja SCP līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

Lai atbalstītu valdības piedāvāto ekonomiskās stabilizācijas plānu Saeimā, SCP noteikusi savas “sarkanās līnijas” – nepaaugstināt PVN zālēm un bērnu precēm, dividenžu aplikšanu ar nodokli ieviest jau no nākamā gada, kā arī citas prasības. SCP pārstāvji piedalīsies valdības sēdē šodien, kur tiks spriests par stabilizācijas plānu.

“Mēs pirms pusgada jau teicām to, ko viņi tagad liek iekšā plānā. Tur pat sakrīt vairakas lietas,” saka A.Štokenbergs, uzsverot, ka, ja valdība to būtu jau izdarījusi pirms pusgada, situācija būtu labāka šobrīd.  SCP savus priekšlikumus jau vairākkārt piedāvājusi valdībai – gan jūnijā, gan 4.decembrī, kad premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) informēja Latvijas sabiedrību par krīzes smagumu.

SCP priekšlikumos ietilpst virkne pasākumu eksporta stimulēšanai, kā arī izmaiņas nodokļu politikā. SCP ierosina sociālā nodokļa likmi samazināt par 5%, šādi sniedzot labumu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, īpaši tiem, kam samazināsies darbaspēka izmaksas eksporta tirgos. Kompensējot šādi samazinātos nodokļu ieņēmumus, palielināt akcīzes nodokļus vieglajām automašīnām par 15%, degvielai par 15%, cigaretēm un alkoholam par 15%, kā arī PVN par 2%. PVN paaugstinājumu neattiecināt uz pārtikas produktiem. SCP arī rosina palielināt nekustamā īpašuma nodokli par 15%, uzlikt 5% dividenžu izmaksas nodokli, piemērot PVN darījumiem ar zemi un noteikt „PVN otrādi” pielietošanu celtniecībā, lai izslēgtu karuseļshēmas un palielinātu nodokļu ieņēmumus.


(Vairāk par SCP ierosinājumiem lasiet pievienotajos dokumentos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Uzņēmējdarbības un eksporta veicināšana

Par darbaspēka politiku

Par SVF un nodokļiem

SCP pamatatziņas

SCP ekonomikas stabilizācijas plāns

SCP paziņojums

Starptautisko investīciju bilance

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas