Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Strancis paliek apcietinājumā

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien nolēma nemainīt drošības līdzekli atstādinātajam Rīgas domes (RD) Attīstības departamenta vadītājam Pēterim Strancim, kuram arī turpmāk būs jāpaliek apcietinājumā.

Tiesas lēmumu septiņu dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Stranci no tiesas zāles izveda, saslēgtu rokudzelžos. Aģentūra BNS novēroja, ka Strancis, konvoja pavadībā ierodoties uz tiesas lēmuma pasludināšanu, neizskatījās pārāk norūpējies vai uztraucies un, ieraugot žurnālistus, nedaudz pasmaidīja.

Prokurors Māris Leja pēc tiesas lēmuma žurnālistiem pastāstīja, ka Strancis sākotnēji apcietināts, jo varētu traucēt izmeklēšanas interesēm, turklāt varētu turpināt veikt noziedzīgas darbības.

Viņš arī norādīja, ka Strancim jāatrodas apcietinājumā, jo viņš tika apcietināts par vairākām epizodēm. Prokurors neizpauda, pēc kādiem Krimināllikuma pantiem Strancim izvirzītas apsūdzības, jo to aizliedzis izpaust procesa virzītājs.

Stranča advokāts Uldis Cakars pauda, ka šo tiesas lēmumu viņš noteikti pārsūdzēs un, visticamāk, to darīs arī otrs Stranča aizstāvis Saulvedis Vārpiņš.

Jau ziņots, ka KNAB februārī uz aizdomu pamata par 65 tūkstošu eiro kukuļošanu aizturēja toreizējo attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un agrāko departamenta vadītāju Vilni Štramu, kā arī kādu Igaunijas pilsoni.

Savukārt martā par kukuļņemšanas mēģinājumu aizturēts Strancis.

Kukuļošana, iespējams, notikusi saistībā ar uzņēmuma "NCC Spilve development" ieceri būvēt dzīvojamo māju kompleksu Spilvē.

KNAB aizturējis arī bijušo Rīgas un Jūrmalas mēru Andreju Inkuli. Pagaidām gan nav zināms, vai arī viņš figurē kriminālprocesā par ēku kompleksu būvēšanu Spilvē.

Strancis un Štrams ir vienīgie, kas atrodas apcietinājumā. Janita arī mēnesi pavadīja cietumā, taču, saasinoties veselības problēmām, viņam piemērots mazāk ierobežojošs drošības līdzeklis.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs gan norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā tiek pārbaudītas amatpersonu darbības saistībā arī ar citiem Rīgas domē izskatāmajiem būvniecības

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas