Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Strauji varētu pieaugt saslimstība ar gripu

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) prognozē strauju gripas saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu, kas, iespējams, tuvākajā laikā sasniegs epidēmijas apmērus.  Jau pagājušajā nedēļā gripas saslimstība sāka intensīvi pieaugt un epidēmisko slieksni pārsniedza Bauskā.

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par 30 gripas saslimšanas gadījumiem. Ar gripu saslima vidēji 14  no 100 000 iedzīvotajiem, nedēļu iepriekš tikai 1 no 100 000 iedzīvotājiem. Bauskā ar gripu slimoja 139, Rīgā - 38 un Daugavpilī 6 cilvēki uz 100 000 iedzīvotājiem.

Rīgas slimnīcās nedēļas laikā ievietoti 14 gripas pacienti, tai skaitā viens ar gripas komplikācijām. Saslimuši iedzīvotāji dažādās vecuma grupās, pieci no tiem bija bērni vecuma grupā līdz 14 gadiem.  

Saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām šajā nedēļā bija vidēji 887 uz 100 000 iedzīvotājiem. Visaugstākā saslimstība bija Jēkabpilī, Preiļos, Limbažos,  Alūksnē. 

SVA speciālisti atgādina, kā pasargāt sevi un apkārtējos no gripas, kā arī citām akūto augšējo elpceļu infekcijām: lietot vitamīniem bagātu uzturu, izvairīties no stresa, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, izvairīties no kaitīgiem ieradumiem – smēķēšanas un pārmērīgas alkohola lietošanas.

Klepojot vai šķaudot jāaizsedz deguns un mute ar kabatas lakatiņu un pēc lietošanas to jāizmet. Bieži jāmazgā rokas ar ziepēm un ūdeni, it īpaši pēc klepošanas vai šķaudīšanas. Jācenšas izvairīties no saskarsmes ar cilvēkiem, kam ir saaukstēšanās simptomi. Slimošanas laikā nedrīkst iet uz darbu vai skolu. Ar netīrām rokām jāizvairās pieskarties acīm, degunam un mutei, tas pasargā no inficēšanās.

SVA vēsta, ka vakcinācija ir visefektīvākais gripas profilakses līdzeklis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas