Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Streičs un Knēts atklās Latvijas nākotnes domubiedru grupas pirmo konferenci

Divdesmit astoņu domubiedru grupa _Kopa _šosestdien, 20.februārī, rīko atvērtu diskusiju par Latvijas nākotni, uz kuru īpaši aicina nevalstiskās organizācijas. Konferenci atklās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Ivars Knēts un režisors Jānis Streičs.

Konferencē Latvijas nākotne. Mūsu atbildība un līdzdalība, kuru atbalsta RTU, paredzētas vairākas tematiskās sadaļas, kurās Kopa rosinās diskusijas par trim jautājumiem: Kāpēc esam šādā situācijā valstī? Kāda ir izeja? Ko var darīt ikviens Latvijas iedzīvotājs situācijas uzlabošanai?

Domubiedru grupa aicina piedalīties ne tikai šajā konferencē, «bet iesaistīties sabiedriskajos un politiskajos procesos Latvijā, lai demokrātija un taisnīgums atgūtu šo vārdu patieso jēgu un izpausmes formas».

Diena.lv jau rakstīja, ka viena no Kopas iecerēm ir rosināt grozījumus Satversmē, kuri paredzētu iespēju vēlēšanās kandidēt arī bezpartijiskām sabiedriskām organizācijām un fiziskām personām. «Ārpus partijām ir daudz radošu un intelektuālu cilvēku, kuri nevēlas iet partijā, jo tas ir kauns,» ieceri pamatoja sabiedriskā aktīviste un projekta Pēdas iniciatore Vita Jaunzeme. «Šādus cilvēkus un organizācijas pirms vēlēšanām varētu iztaujāt līdzīgi kā Eiropas Parlamentā, lai neveidotos tāda situācija kā šobrīd, kad valdībā strādā cilvēki bez mugurkaula, kuri māk tikai pacelt un nolaist roku,» teica V.Jaunzeme.

Patlaban Kopas mājaslapā atrodami 28 tās dalībnieku vārdi. Bez V.Jaunzemes Kopā ir arī tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā bijušais laikraksta Diena komentētāju nodaļas vadītājs Pauls Raudseps, ārsti Ilze Aizsilniece un Uga Dumpis, ekonomiste Dagnija Blumberga, politologs Veiko Spolītis, eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas preses sekretāre Aiva Rozenberga, Gunāra Meierovica dzīvesbiedre Ingrīda Meierovica, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Jaunzemes iniciēta domubiedru grupa spriedīs par vēl vieniem Satversmes grozījumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas