Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Strīķe: Jāierobežo ierēdņu patvaļa

Rīgas domei jāpievērš vairāk uzmanības korupcijas jautājumiem, jo Vilnis Štrams un Raimonds Janita nepavisam nav pirmie šīs iestādes ierēdņi, pret kuriem tiek ierosinātas krimināllietas, intervijā “Vesti Segodnja” norādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietniece Juta Strīķe. Viņa pauda cerības, ka Rīgas domes jaunizveidotās Pretkorupcijas komisijas darbs sniegs konkrētus rezultātus, nevis tukšu runāšanu.

Pēc J.Strīķes pārliecības “ir jāizstrādā strikti noteikumi, kas ierobežos ierēdņu patvaļu”, jo pagaidām Rīgas domes darbiniekiem ir visas iespējas noraidīt, atlikt vai arī atstāt bez atbildes jebkuru iesniegto prasību. Kā uzsver KNAB vadītāja vietniece, šādos apstākļos var saprast arī uzņēmēju rīcību – ja lēmuma pieņemšana kavējas, viņi ir spiesti meklēt “citas iespējas”, lai paātrinātu šo procesu. “Tādējādi, Rīgas domē un citās pašvaldībās korupcijas ceļā tiek risinātas pilnīgi likumīgas iedzīvotāju vēlmes,” norādīja J.Strīķe. Viņa tomēr aicināja uzņēmējus neizmantot nelikumīgus paņēmienus. Izskanējušās bažas par to, vai politiķi ar pretkorupcijas cīņas saukli nesāks izrēķināšanos ar konkurentiem, J.Strīķe kliedējusi, uzsverot, ka šobrīd KNAB ir diezgan daudz zināšanu, kas ļauj analizēt un pārbaudīt jebkuru ienākošo informāciju un salīdzināt detaļas. Viņa tomēr piekrita tam, ka, jo vairāk pārkāpēju birojs sauc pie atbildības, jo vairāk sarodas vietā. Tāpēc, pēc J.Strīķes teiktā, ir jāizstrādā speciālā normatīvā bāze, kas samazinās noziegumu iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas