Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Strīķe: Mēs būtu gatavi strādāt NA vai Jaunās Vienotības vadītā valdībā

Jaunā konservatīvā partija (JKP) būtu gatava strādāt Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) vai Jaunās Vienotības premjera vadībā, otrdien žurnālistiem teica JKP frakcijas vadītāja Juta Strīķe.

Viņa atzina, ka Attīstībai/Par! kandidāta Arta Pabrika lēmums atteikties no kandidēšanas uz premjera amatu atvieglošot valdības izveides procesu. Šis ir pavisam svaigs A/P! lēmums un par to Strīķe uzzināja no žurnālistiem.

Attīstībai/Par!, pēc Strīķes teiktā, arī iepriekš rīkojusies tā, lai izgāztu arī Jāņa Bordāna centienus izveidot valdību. Pēc JKP domām, labākais premjerministrs būtu Roberts Zīle, taču neesot iemeslu neiekļauties arī Krišjāņa Kariņa vadītā valdībā.

Savukārt eiroparlamentārietis Roberts Zīle aizvadītajā nedēļā intervijā telekanālam LNT norādīja, ka negrasās pretendēt uz premjera krēslu. Viņaprāt, NA rezultāts vēlēšanās neparedz, ka nacionāļiem jāvada valdība.

Savukārt KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs izteicās, ka ar prezidentu pārrunājis esošo situāciju valdības izveides procesā. Turpmākie iespējamie risinājumi valdības izveidē un premjera amata nominēšanā esot Valsts prezidenta izvēle. "Es savu viedokli izteicu prezidentam, es ceru, ka viņš to ņems vērā," pauda Zakatistovs.

KPV LV esot solījuši veikt būtiskas pārmaiņas, savukārt

Alda Gobzema koķetēšanu ar ārkārtas vēlēšanu ideju un tautas saukšanu ielās viņš nekomentēja.

Jau vēstīts, ka pirmdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka atsauks pirms divām nedēļām nominētā Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru premjera postenim. Gobzems nespēja sastādīt Ministru kabinetu viņam dotajā laika posmā, kuru caurvija ne tikai publiska savstarpējās nepatikas demonstrēšana JKP un ZZS starpā un KPV LV un Attīstībai/Par! starpā, kā arī jautājums par Gobzema iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Vēl pirms Gobzema valdību izveidot tika aicināts JKP līderis Jānis Bordāns, bet arī viņa centieni beidzās ar fiasko.

(pievienots Zakatistova komentārs)

Top komentāri

Cik interesanti
C
NA negribéja strádát JKP vadībā ( prasti sakot, NA uzmeta Bordāna vadību, uzreiz sakot „ més né“ un izjaucot sākto valdības veidošanu) , un tagad nu pretéji, JKP strādāt NA vadībā būtu ok? Bez kompleksiem , nekaunoties no saviem vēlētājiem ???!! Tiešām, tikai mūsu valstī un mūsu tautā iespējams ir VISS :(
edvins
e
Pēc komentāriem var redzēt cik primitīvi cilvēki domā par dažādām sīkām , vai nedaudz lielākām niansēm, kā piemēram Potapovas uzvārds.... u.t.t. Cilvēki liela daļa uzķeras uz šādām pasludinātām lietām presē, vai savstarpējās sarunās nesaprotot, ka tas ir kā āķītis tādiem primitīvas domāšanas cilvēkiem, kā šeit daži , kuri raksta komentārus. Tādi palaiž šīs nebūtiskās lietas vēl tālāk uz priekšu un uzpūš no oda vēl lielāku kustoni !!! Ja arī tā ir, tad kāda starpība kāds vārds cilvēkam ir kādreiz un kāds tagad, kādi ir cilvēka radinieki u.t.t.? Svarīgi ir viņa darbi - tie parāda kas tas par cilvēku. Piemēru jauktajā Latvijā ir tūkstošiem. Piemēram: viens brālis ir pārliecināts komunists , bet otrs vācu pusē, vai nav nevienā pusē un ir cīnītājs par brīvu Latviju. Viens otru gatavi nošaut. Kā tad mēs vērtēsim ? Abus vienādi ? Jo ir taču brāļi!
Mirdza
M
Tādi tādus savēlējuši - ragi lieli, prāta maz, tik viegli palaida pa vējam savu spožo iespēju veikt pārmaiņas, ka nu jāaicina vecos vēžus, lai ragus apzāģē. Tad nu tagad sēdiet 4 gadus pirmajā klasē un mācieties. Cītīgi mācieties. Un pirmais, ko iemācieties - nespļaut akā, var gadīties, ka no tās būs jādzer.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas