Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Strīķe: pārsteigumu nav

Juta Strīķe, komentējot valdības izvēli Korupcijas novēršanas  un apkarošanas biroja vadītāja amatam tālāk nevirzīt viņas kandidatūru, atzina, ka pārsteigumu nav. No sīkākiem komentāriem par Artūru Zvejsalnieku un Normundu Vilnīti viņa atteicās.

"Nu ko, Godmanis pilda to, ko solījis - KNAB priekšnieks netiks meklēts no biroja cilvēkiem," bija no amata pērn atbrīvotā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova pirmā reakcija uz valdības otrdienas lēmumu, vēsta BNS.

A.Loskutovs neslēpj savas simpātijas par labu Strīķei un pauda, ka, viņaprāt, J.Strīķe ir pietiekami laba un kompetenta, un viņas kandidatūra bija nopietni jāvērtē arī Nacionālās Drošības padomē.

A.Loskutovs norādīja, ka valdība nav pildījusi nosacījumu par atklātību, jo ministri par KNAB apspriedās slēgtajā valdības sēdes daļā.

Par kandidātu kompetenci, kuri virzīti apspriešanai NDP - Artūru Zvejsalnieku un Normundu Vilnīti bijušais KNAB šefs neko daudz nezinot. Vilnīti viņš nedaudz atceroties kā studentu, taču Zvejsalnieku vispār nepazīstot.

Kā Zvejsalnieka trūkumu bijušais KNAB šefs pērn aģentūrai BNS gan minēja pieredzes trūkumu šādam augsta līmeņa amatam, bet Vilnītim varot traucēt vēl nesenā darbošanās Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes locekļa amatā.

Atgādinām, ka valdība tālākai virzīšanai otrdien konkursā uz KNAB priekšnieka amatu virzīs divus kandidātus – Artūru Zvejsalnieku un Normundu Vilnīti. Šādu valdības lēmumu apstiprināja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas