Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sudraba: pirmie dati liecina, ka valsts iestādēs atalgojums nav sarucis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zuupa
z
diemzel nav dzimis....
tontons
t
dati no VK 2009.gada budžeta- kontroles darbinieku atalgojums mēnesī: virs 2500 Ls 1 2000-2500 Ls 7 1500-2000 Ls 5 1000-1500 Ls 43 500-1000 Ls 104 300-500 Ls 8 zem 300 Ls 0 2008.gadā valsts bezkontrolē 8 cilvēki saņēma atalgojumu, lielāku par 2500 ls (cik?) mēnesī. jautājums: kāpēc šitajā zemē nodarboties ar uzņēmējdarbību, ja tādu piķi biznesā, neuzņemoties lielas saistības, hren nopelnīsi. atbilde: tieši tā. un tāpēc visi gaiši domājoši jaunie cilvēki studē humanitārās zinības (tojestj- neko), lai sekmīgi iekļautos bezriska peļņas zonā- Latvijas Republikas ierēdņu draudzīgajā saimē.
atbilde
a
Nav taisnība, abi ar vīru strādājam valsts iestādēs- viņam alga samazināta tieši par 50% un ne par kapeiku mazāk! Man par 30%. 2007.gadā iegādājāmies mājokli, kura kredītmaksājums nesasniedza pat 1/3 no mūsu ienākumiem. Aizņēmāmies atbildīgi. Pārējo izkrāsojiet paši.. :(
jumors
j
Ministrs nemācās no bomža rakņāties miskastē - zivs pūst no galvas. Tiem, kuriem atkal liekas, ka bezdarbnieki vainīgi, jāiemācās šī tautas paruna. Un vēl, ja kas , visiem viena gēnu matrica.
V
V
Un ko šajā sakarā dara godīgie, labie zēni JL, izliekas neko neredzam un nedzirdam, jo nav jau laika, jāštuko jauni nodokļi, jāzog pensijas un t.t.
:):):)
:
bet,es uzticos.man arī algu samazināja,bet vai tāpēc uz Ingūnu bļauju.ierēdņi mums tīešām ir nekaunīgi un maksā ar par daudz un ne par ko.
lauķe
l
Vispirms būtu jālikvidē parazītiskās aģentūras ar kurām īpaši ir apaugušas Izglītības un Veselības ministrijas!
mērglis
m
projektu liimenii var nepaartraukti škaidiities ar liidzekļiem , neviens nezin kur nobeedzinaati miljoniem latu pa šiem gadiem kameer veseliibas aizsardziibas ministrija atradaas teepistu paarziņaa , taapeec jau godiigais Egliitis paraava fraku , jo Dambrovskis prasiija konkreetu atbildi, tad satraucaas Beerziņš , kurš buudams ministrs gan jau zin sik un kaadaas jaunsaimnieciibaas kas ir gaajis , veel mazuminš , jaaiebiida saveejais ģenprokuroors , gan jau atkal kaads bastards noluukots...
renrins
r
Nu, nu. Es strādāju valsts darbā un man ne tikai tos 20% nogrieza, bet vēljoprojām ir arī bezalgas dienas. Pirms tam bija tikai bezalgas dienas. Reāli man pašlaik ir par ~ 40% mazāka alga. Izskatās, ka es pirmo reizi mūžā palikšu parādā par komunālajiem maksājumiem. Labi, ka nav kredītu.
Neticami!
N
Atbildīgie, - kuri būs atbildīgie par pielaidīgumu ierēdņiem? Vai Dombrovskis? Repše? Kā viņi iedomājas to pamatot - ar vienu roku rakstām vēstuli - piedod, tauta, ir jāgriež, citādi esam pagalam - ar otru liekam parakstu uz algas pielikumu piektajiem, sestajiem, desmitajiem? Tiesu administrācijas vadītājam algu palielina no 1700 uz 2000 mēnesī, bet tiesnešiem 40% cut off? Kā?
Mija
M
Šobrīd valstī notiek taupīšana ''uz sāli un sērkociņiem'', bet pie biezā gala klāt ķerties ir bail, jo visa pārvaldes sistēma ir būvēta uz principiem, kuri man atgādina tos, kuri valda kriminālajās aprindās. Pat leksika bieži ir kā no krievu bojevikiem noklausīta, tāpēc grūti iedomāties, ka kaut kas varētu mainīties mierīgā ceļā. Nav gluži jāķeras pie bruģakmeņiem, bet prasībām būtu jābūt gana skaļām un nepārprotamām.
Neticami!
N
LETA zinjo par v airaaku iereednju algu palielinaajumu!!! Laikaa, kad citiem nogriezz 30 - 40%, kaadam alga valsts aparaataa tiek celta!! Iereednieciiba jums - tauta - taa noveel zaageet jumtaa. Sleedzat tik taas skolas un slimniicas, buus vairaak naudas valsts sekretaariem un parlamentaarajiem intendantiem. Neticami miermiiliiga, apdullusi reakcija un tik klaju nekauniibu
Zane
Z
Ko nu muld, visiem algas ir sarukušas, līdz ar neapliekamā minumuma samazināšanu....
Vuarzazi
V
Sudraba dara savu darbu, Paldies vinai! Lai citi tik pat labi savu darbu daritu!
Māris
M
Šajā valstī budžeta plānošana vienmēr ir bijusi un joprojām arī ir pēc deguniem un politiskajām simpātijām. Ja vienā iestādē strādā 100 ierēdņi un otrā iestādē strādā 100 ierēdņi, kuru kvalifikācijas un citi darba samaksu nosakošie lielumi pieņemsim ir 1:1, tas nenozīmē, ka abas iestādes saņems vienādu darba samaksas fondu... viens saņems 120% no vajadzīgā, otrs 75%.... kāda te valsts attīstība? rezultāti? kvalitatīvie rādītāji? vienam savi uzdevumi jāveic ar nepilnu finansējumu, cits var šķērdēties uz nebēdu, saveidot liekas štata vienības un dzīvot kā niere taukos, tikai tādēļ, ka ir politiskā "aizmugure", piem., FM, ZM, Valsts kanceleja. Kamēr valsts līmenī nebūs skaidri noteikts ietvars cik, kura funkcija valstij izmaksā un cik cilvēki to veic, par kādu atlīdzību, ar kādiem resursiem un uz kādu rezultātu... nekad mums no šīs miskastes neizlīst! Šīm lietām ir jābūt iecirstām akmenī ar minimālām iespējam vadītājiem manevrēt un taisīt visādas "rebas". Vadītājs var izvēlēties tualetes papīru pirkt vai nepirkt, nevis šīs funkcijas izpildei palielināt štatus par 5 vienībām... vai tamlīdzīgi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas